George Simion despre situația din Tiraspol: „Singura soluție pentru Republica Moldova, reîntregirea națională”

Mihnea Tălău 26.04.2022, 20:48
George Simion despre situația din Tiraspol: „Singura soluție pentru Republica Moldova, reîntregirea națională”

În urma incidentelor petrecute marți în Transnistria, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a îndemnat Parlamentul Republicii Moldova să voteze de îndată reunificarea cu România, ca „singură cale de a proteja populația dintre Prut și Nistru de pericolele unei eventuale invazii ruse”.

Singura soluție, „reîntregirea națională”

Liderul AUR, George Simion, consideră că reîntregirea națională este sigura soluție pentru o securitate reală a Republicii Moldova.

„Republica Moldova nu mai poate rămâne mult în zona gri pentru că asta presupune riscuri, amenințări și pericole. Vedem ce se întâmplă acum în regiunea transnistreană, la o aruncătură de băț de Chișinău. Reîntregirea națională este singura soluție de securitate reală pentru populația dintre Prut și Nistru”, a declarat deputatul AUR George Simion.

La rândul său, senatorul AUR, Claudiu Târziu, este de părere că actualele acte de provocare din Transnistria nu fac altceva decât să dea posibilitatea extinderii războiului din Ucraina în Republica Moldova.

Claudiu Târziu: „Nu împărtășesc unele elemente de viziune în dezvoltarea partidului, pe care le are George Simion”
Claudiu Târziu

„Atacarea clădirii așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol, urmată de distrugerea unor facilități tehnice ale unui centru radio de la Maiac – Grigoriopol au aspectul unor provocări destabilizatoare și urmăresc extinderea războiului din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova. Reunirea cu România prin mijloace pașnice, pe calea voinței parlamentelor de la Chișinău și București, reprezintă unica soluție pentru ca al doilea stat românesc, Republica Moldova, să nu intre în spirala conflictului sângeros de la Răsărit”, a precizat  Claudiu Târziu.

Incidente grave la Tiraspol

Două explozii au lovit marți dimineața un turn de radio care retransmite posturi rusești de lângă granița cu Ucraina, a anunțat Ministerul de Interne. Autoritățile transnistrene au declarat că birourile Ministerului Securității de Stat din Tiraspol au fost lovite de ceea ce părea a fi un atac cu lansator de grenade luni seară. Nu a existat niciun motiv imediat pentru a sugera o legătură între cele două incidente.

Transnistria, este o fâșie de pământ  între Moldova și Ucraina, care numără aproximativ 470.000 de oameniși care se află sub controlul autorităților separatiste de la războiul din 1992 cu Moldova. Rusia are staționați în zonă, peste 1.500 de soldați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...