George Simion, declaraţii despre Nicușor Dan. Cu ce l-a dezamăgit primarul Capitalei: „L-am votat”

Ana Anitoiu 08.06.2022, 22:29
George Simion, declaraţii despre Nicușor Dan. Cu ce l-a dezamăgit primarul Capitalei: „L-am votat”

Președintele AUR, George Simion, a dezvăluit că l-a votat pe Nicușor Dan la alegerile din anul 2012 pentru funcția de primar al Capitalei. Politicianul a dezvăluit cu ce l-a dezamăgit în cele din urmă succesorul Gabrielei Firea.

George Simion, despre cum l-a dezamăgit Nicușor Dan

George Simion a spus că deși l-a votat pe Nicușor Dan la alegerile din 2012, iar el a câștigat în anul 2020, nu este mulțumit de felul în care politicianul își folosește mandatul la Primăria Generală a Capitalei și l-a numit „absent”.

„Eu l-am văzut pe Nicușor Dan la primele alegeri din 2012, când a candidat ca independent. A câștigat acum, în 2020, ca să fie un primar absent, ca să nu înțeleagă tot ce se întâmplă în instituția aia, care e poate mai puternică, la nivel de decizii, de buget, decât Guvernul României.

Eu l-am votat în 2012, pe urmă m-am prins cine e omul…”, a spus George Simion în podcastul „La mijloc” al lui Codin Maticiuc.

George Simion, declaratii despre Nicusor Dan
George Simion: Inquam Photos/ George Calin

George Simion avea 10 ani când s-a implicat într-o campanie electorală

Cu aceeași ocazie, George Simion a povestit că avea doar 10 ani atunci când s-a implicat într-o campanie electorală. Mai exact, pentru Emil Constantinescu. Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a povestit cum s-a implicat la acea vreme.

„În 1996 sunt primele alegeri pe care eu le conștientizez și mi le aduc aminte. Eu m-am implicat, cum ar veni, aveam 10 ani și m-am implicat în alegerile alea. Era toată lumea în București cu Convenția. M-am dus la mine la țară: Tataie, trebuie să votezi cu Cheia, cu Emil Constantinescu. Tataia, săracul, m-a ascultat, s-a certat cu tot satul pentru Convenție (Convenția Democratică, n.r.).

Să vezi după aia. 1998, 1999, și deziluzia… Și-l vedeai pe Emil Constantinescu înfrânt. (Emil Constantinescu punea, n.r.:) M-a înfrânt sistemul. Ori ești bărbat și te lupți până la capăt, ori te duci cu asta, că te-au înfrânt serviciile. Cam asta ne-a zis Emil Constantinescu. Nu te mai apuci de treaba asta dacă ești așa”, a spus George Simion.

Politicianul a anunțat recent că se va căsători cu iubita lui pe data de 27 august. George Simion a precizat că nunta va avea loc în România, pentru că el este „din poporul român”. Mireasa președintelui AUR se numește Iulia și este controlor financiar la o multinațională cu sediul în Franța.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...