George Simion s-a plâns la CNA de tratamentul la care a fost supus la Digi24. Cum a rămas cu dreptul la replică

Mihnea Tălău 20.05.2022, 18:54
George Simion s-a plâns la CNA de tratamentul la care a fost supus la Digi24. Cum a rămas cu dreptul la replică

După scandalul de miercuri seara din fața sediului postului TV Digi24, liderul AUR George Simion, a ajuns joi la ședința CNA, solicitând ca televiziunea să-i acorde un drept la replică. El a declarat că a fost jignit pe post, fără să fi avut posibilitatea de a se apăra.

George Simion și-a justificat prezența în fața sediului televiziunii Digi 24

Acesta este și motivul invocat de deputat, pentru a-și justifica prezența în fața respectivei televiziuni, unde accesul i-a fost îngrădit.

„Am avut parte aseară de o experiență neplăcută, dar plină de semnificații. După atâta amar de vreme, am reușit să înțeleg politica – da, politica – editorială a unuia dintre cele mai monocolore și arogante posturi TV din România.
Pe scurt, mi s-a semnalat că ministrul Energiei face declarații jignitoare la adresa mea și a Alianței pentru Unirea Românilor în cadrul emisiunii Jurnal de Seară, care se difuza în direct la acea oră. Am considerat de datoria mea să iau atitudine și să dau o replică – nesolicitată de realizatorul emisiunii Cosmin Prelipceanu. Am mers la sediul televiziunii, unde voiam să discut cu un responsabil editorial, căruia să îi cer să respecte Legea Audiovizualului și Codul Deontologic asumat de post și publicat chiar pe pagina de internet a televiziunii.

Am comandat un taxi, m-am deplasat la sediul Digi24 pentru a cere să mi se ofere dreptul la cuvânt. Nu am forțat să intru în clădire, nu mi s-a permis accesul de către bodyguarzi care au sunat la 112.În timp ce eram afară, Sabin Orcan a continuat afirmații jignitoare la adresa mea. Nimeni din conducerea editorială, care era informată că sunt acolo, nu m-a invitat. Solicitarea noastră este să analizați acest caz pentru drept la replică în același interval orar”,  a scris pe pagina sa de Facebook, George Simion.

Transfer important de la Digi 24, la Antena 1

Postul tv va oferi dreptul la replică

CNA susține că legea audiovizualului interzice oricărei persoane fizice şi juridice să intervină în politica editorială a unui post. Oricum, Digi 24 îi va acorda, săptămâna viitoare, dreptul la replică lui George Simion.

„Cei de la Digi 24 au spus că ne vor acorda drept la replică săptămâna viitoare, deci recunosc că au greșit”, a mai scris el, cu puțin timp în urmă, pe pagina sa de socializare.

Cu toate acestea, membrii CNA i-au spus că postul Digi24 nu avea obligația să-l primească pe loc, pentru că își concepuseră într-un anumit format emisiunea, dar că este prevăzut dreptul la replică în conformitate cu legislația audio-vizualului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...