Gata, fraţii Dedeman pregătesc o lovitură în afara României. Se va întâmpla în curând

Cătălina Burghelea 07.11.2021, 18:20
Gata, fraţii Dedeman pregătesc o lovitură în afara României. Se va întâmpla în curând

Dedeman vrea să dea lovitura pe piețele din afara României. Cel mai mare business antreprenorial din țara noastră, controlat de frații Dragoș și Adrian Pavăl, din Bacău, vrea să treacă granița și să deschidă magazine peste hotare.

Fraţii Dedeman vor să dea lovitura în afara granițelor țării

Dedeman, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa regională de bricolaj, își dorește să reia discuţiile despre o expan­siune regională, după ce a acoperit aproape toate judeţele de pe piaţa locală. Anunțul a fost făcut chiar de către Dragoş Pavăl, preşedintele, acţionarul şi cofondatorul companiei de succes.

„Ne dorim că brandul Dedeman să devină cunoscut şi în afară României. De fapt, extinderea geografică peste hotare reprezintă în acest moment pentru noi o preocupare zilnică, iar primul pas în această direcţie nu este departe. Este o mutare foarte importantă şi cu siguranţă câştigătoare atât timp cât analizăm cu grijă oportunităţile şi luăm decizii în consecinţă. Atât Balcanii cât şi Europa Centrală şi de Est sunt în analiză noastră“, a declarat Dragoş Pavăl, preşedintele, acţionarul şi cofondatorul Dedeman, pentru ZF.

Dragoș și Adrian Pavăl își extind afacerea de succes

Astfel, Dedeman, condus de frații Pavăl, se va alătura altor companii româneşti con­trolate de antreprenori locali care devin jucători regionali şi internaţionali. Printre bran­durile româneşti care s-au extins cu succes se numără DIGI Communi­cations, eMAG, Bitdefender sau UiPath, cea mai valoroasă afacere fondată vreodată în țara noastră şi evaluată în prezent la 35 mld. de dolari.

Compania moldovenilor din Bacău se află în topul preferințelor românilor

Dedeman se numără printre cele mai profitabile afaceri din Europa de Sud-Est. Retailerul de bricolaj a dat lovitura de grație unor giganți precum Lidl și Kaufland. Anul trecut, frații Pavăl au ajuns la o rețea de 54 de magazine și o cifră de afaceri de 2,1 miliarde de euro. Asta înseamnă cu 26,7% mai mult decât în 2019 și un profit net de 298,7 milioane de euro, față de 268,3 milioane de euro în 2018.

Un nou magazin Dedeman în România

Dedeman a deschis în luna aprilie a acestui an un nou magazin. Potrivit companiei, investiția s-a ridicat la 11,5 milioane de euro. Noul magazin, aflat în cadrul Sepsi Value Center din centrul orașului Sfântu Gheorghe, se întinde pe o suprafață totală de 9.500 mp și a creat 140 de locuri de muncă.

Cei mai bogați bărbați din România

Fondatorii săi, Dragoș și Adrian Pavăl, sunt cei mai bogați bărbați din România. „Frații Dedeman”, așa cum mai sunt numiți, au o avere estimată la aproximativ 2,2 miliarde de euro. Conform Top 300, sunt cei mai bogați bărbați din România a anului 2020.

Ce ai voie să faci în magazinele Dedeman, puțini români știu acest detaliu neobișnuit

Compania de bricolaj Dedeman, una dintre cele mai mari afaceri românești de profil, pune pe primul loc satisfacția clienților săi. Astfel, în afară de diferitele oferte, reduceri de preț la materialele de construcții, Dedeman le oferă clienților săi și posibilitatea de a închiria, pentru un termen stabilit, mai multe echipamente și scule. Este un gest cu totul neobișnuit, de care puțini români au habar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...