Gândurile reginei Elisabeta în ultimele zile. Un cleric a povestit despre ce a vorbit suverana

Beatrice Dumitru 10.09.2022, 16:56
Gândurile reginei Elisabeta în ultimele zile. Un cleric a povestit despre ce a vorbit suverana

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii și o prezență unică pe scena mondială timp de 70 de ani, a murit joi după-amiază, după ce starea sa de sănătatea s-a deteriorat. Un cleric din Scoția a spus că s-a întâlnit cu suvearna în ultimele ei zile de viață și a dezvăluit cum se simțea aceasta.

Dezvăluiri despre ultimele zile ale reginei Elisabeta

În calitate de președinte al Adunării Generale a Bisericii Scoției, Reverendul Iain Greenshields a fost invitat săptămâna trecută să țină o predică la biserica parohială locală la care regina participa, de obicei, atunci când se afla la Castelul Balmoral.

De data acesta ea nu a participat la slujbă, dar clericul scoțian, care a luat masa cu Regina Elisabeta a II-a cu doar câteva zile înainte de moartea acesteia, a povestit că suverana era optimistă, și-a amintit de copilărie și și-a arătat îngrijorarea din cauza războiului din Ucraina.

Gândurile reginei Elisabeta în ultimele zile. Un cleric a povestit despre ce a vorbit suverana
Ultima fotografie în care a apărut regina Elisabeta a II-a.

Părea destul de fragilă de la început, dar avea 96 de ani, desigur, dar când s-a așezat și a început să vorbească, știai că te afli în prezența reginei. Avea o abilitate remarcabilă de a te liniști și chiar și-a făcut temele. Știa cu cine vorbește și avea o memorie fenomenal de bună pentru cineva de vârsta ei”, a povestit acesta pentru Reuters.

Cum se simțea regina Elisabeta

În timpul discuțiilor cu reverendul, regina Elisabeta și-a amintit de momentele petrecute în compania demnitarilor lumii pe care i-a întâlnit în timpul domniei sale, despre un cal pe care l-a avut şi despre copilăria ei.

Sunt cleric în Dunfermline și și-a amintit că avea un cal care se numea Dunfermline cu mulți ani în urmă, cred că a fost acum aproape 40 de ani și care a câștigat câteva curse pentru ea. Ea și-a adus aminte și de vremea când era foarte tânără, stătea la Balmoral, a vorbit foarte călduros despre timpul petrecut cu tatăl ei și cu mama ei acolo. Îmi amintesc că am întrebat-o câte țări a vizitat, nu-și putea aminti câte dar cu siguranță atunci a început să vorbească despre foarte mulți oameni pe care i-a întâlnit în întreaga lume”, a mai spus Greenshields.

Întrebat despre starea de spirit a reginei în timpul întâlnirii, la care a fost prezentă și prințesa Anne și alții, Greenshields a spus că aceasta era foarte optimistă.

Foarte optimistă, foarte sociabilă cu toată lumea, i-a întrebat pe toţi ce mai fac şi s-a asigurat că toată lumea are tot ce îi trebuie şi se simte în largul ei”, a adăugat acesta.

În timpul discuțiilor, regina Elisabeta nu a ocolit nici subiectul legat de războiul din Ucraina, declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie.

Ea a vorbit despre cât de supărată era de ceea ce se întâmplă în Ucraina. Evident că pentru cineva care a trăit un război în Europa şi care este martor la un alt război în Europa reprezintă un moment foarte îngrijorător”, a mai povestit Greenshields.

Reverendul Greenshields a spus că a fost surprins să audă vestea despre moartea reginei.

Nu a existat niciun indiciu că era ceva cu adevărat în neregulă și părea să aibă multă energie pentru vârsta ei și părea foarte relaxată. Deci, să aud vestea a fost şocant”, a spus el.

După decesul reginei Elisabeta a II-a, fiul său cel mare Charles al III-lea a fost proclamat rege al Regatului Unit, fiind cel mai vârstic monarh care urcă pe tronul britanic, la 73 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...