Galați: S-au redeschis în interior restaurantele, jocurile de noroc și instituțiile de cultură, după două luni și jumătate. Care este rata de infectare acum

Daniela Alexandru 25.01.2021, 13:24
Galați: S-au redeschis în interior restaurantele, jocurile de noroc și instituțiile de cultură, după două luni și jumătate. Care este rata de infectare acum

S-au redeschis în interior restaurantele. Vești excelente pentru gălățeni, care de aproximativ două luni și jumătate nu au mai avut acces la restaurante, instituții de cultură sau săli de jocuri de noroc. De astăzi, toate instituțiile amintite sunt pregătite să-și primească oaspeții în interior, în limita a 30 % din capacitate, după ce rata de infectare în Municipiul Galați a ajuns la 2,15 la mia de locuitori.

S-au redeschis în interior restaurantele

Autoritățile gălățene au decis că de astăzi, 25 ianuarie, se pot redeschide restaurantele, cafenelele, jocurile de noroc și instituțiile de cultură, la interior, în limita a 30 la sută din capacitatea disponibilă. Acest lucru a fost posibil după ce rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut, în ultimele două săptămâni, la 2,15 la mia de locuitori.

De asemenea, tot de astăzi, în Braniștea, Munteni și Piscu, unde rata de infectare este mai mare de 1,5/1000, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori se vor aplica, pentru 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 3 din 12 ianuarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021. Și aici, la fel ca la Galați, restaurantele, jocurile de noroc și instituțiile de cultură pot funcționa la 30 % din capacitate.

S-au redeschis în interior restaurantele din Galati
Restaurante Galati

Rămân, totuși, în vigoare restricțiile de la nivel național. Astfel, magazinele se vor închide la ora 21.00, sunt restricții de circulație între 23.00 și 05.00 și masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice.

La acest moment, din totalul de 65 de localități din județul Galați, patru se află în scenariul roșu având rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori: Cavadinești, Independența, Șendreni și Slobozia Conachi. Alte 11 unități administrativ-teritoriale au rata mai mare de 1,5 la mia de locuitori, dar mai mică de 3. Acestea se află în scenariul galben.

Noi măsuri de relaxare și în Capitală

Veste bună și pentru bucureșteni, deoarece cifre îmbucurătoare au fost înregistrate în ultimele două săptămâni, după ce rata de incidență a cazurilor de infectare cu SARS CoV-2 au scăzut la 2,52 la mia de locuitori. De aceea, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a stabilit noi măsuri de relaxare, astfel că restaurantele, cafenelele, sălile de teatru și cinematografele din București se redeschid începând de astăzi, dar la 30% din capacitate.

Chiar dacă bucureștenii vor putea lmânca din nou în interiorul restaurantelor și se vor putea relaxa în sălile de teatru și cinema, unele măsuri de restricție se păstrează în continuare. De aceea, noua hotărâre nu se aplică și în cazul circulației pe timp de noapte iar bucureștenii nu vor putea circula deocamdată între orele 23:00 și 05:00. în același timp, magazinele și restul localurilor vor păstra programul de funcționare până la ora 21:00.

Urmăriți Impact.ro și pe