Gafa uriașă pe care a făcut-o un bărbat din Anglia. O fotografie cu o bucată de brânză l-a adus în fața judecătorilor, a primit 13 ani de închisoare

Nicu Stan, Alexandrina Toader 25.05.2021, 18:37
Gafa uriașă pe care a făcut-o un bărbat din Anglia. O fotografie cu o bucată de brânză l-a adus în fața judecătorilor, a primit 13 ani de închisoare

Gafa uriașă pe care a făcut-o un bărbat din Anglia. O fotografie cu o bucată de brânză l-a adus în fața judecătorilor, a primit 13 ani de închisoare. Detaliile cazului incredibil, în rândurile de mai jos.

O banală fotografie cu o bucată de brânză cu mucegai i-a adus unui bărbat 13 ani de închisoare. Ce s-a întâmplat

Un bărbat din Anglia a făcut o gafăă uriașă fotografiind o bucată de brânză. Poza l-a adus pe bărbat în fața judecătorilor, care l-au condamnat la 13 ani de închisoare.

Tehnologia face progrese de la an la an to mai mari în ultimii ani, astfel încâtcondamnarea unui infractor poate fi rezultatul unui proces la care nici măcar nu ne-am fi gândit în urmă cu doar câțiva ani.

Politistii i-au identificat amprentele barbatului din aceasta poza
Politistii i-au identificat amprentele barbatului din aceasta poza

Ai grijă ce fotografii publici pe rețelele de socializare

De regulă, este recomandat să fim foarte atenți la fotografiile pe care le postăm pe rețelele sociale. Cu o fotografie poți să dezvălui mai mult decât ți-ai fi dorit, chiar și atunci când este vorba de o poză cât se poate de banală.

Astfel, pare greu de crezut că fotografia unei bucăți de brânză cu mucegai ar putea fi elementul cheie într-un dosar cu condamnare grea, însă iată că totul este posibil datorită tehnologiei care a avansat atât de mult încât ce vedeam acum câțiva ani în filmele SF astăzi se întâmplă cu adevărat.

Carl Stewart, condamnat la 13 ani de închisoare

Carl Stewart va avea de acum la dispoziție 13 ani să reflecteze asupra faptelor care l-au adus la închisoare. Mai exact, bărbatul va reflecta asupra pozei care l-a adus în această situație.

Astfel, poliția din Merseyside, Anglia, a reușit să îl identifice cu siguranță pe Carș Stewart, în vârstă de 39 de ani, suspect într-un caz ce viza traficul de droguri de mare risc.

Polițiștii l-au amprentat după fotografie

Carl Stewart a fost acuzat de polițiști de distribuirea de cocaină, heroină, MDMA și ketamină și este posibil să nu fi fost prins niciodată, dacă nu posta pe internet o fotografie cu un deliciu culinar, respectiv un pachet de brânză albastră.

Greașeala bărbatului constă în publicarea fotografiei cu bucata de brânză din care polițiștii englezi au putut să vadă foarte clar amprentele bărbatului.

Carl Stewart nu este primul, probabil nici ultimul infractor depistat în acest fel

Astfel, polițiștii din Merseyside au analizat această imagine pentru a-l identifica pe suspect. Carl Stewart nu este primul infractor care este condamnat cu ajutorul unei fotografii din care au fost analizate amprentele, notează theverge.com. Un caz similar a avut loc și în 2018.

Cea de-a doua greșeală majoră a lui Carl Stewart a fost să distribuie fotografia respectivă pe EncroChat, un sistem de chat folosit de diverși infractori din întreaga lume. Sistemul a fost compromis de polițiști acum un an, iar în iunie 2020 a fost și închis.

10000 de persoane frecventau EncroChat

De atunci încoace, polițiștii din Marea Britanie au reușit să identifice în jur de 10.000 de utilizatori ai acestei platforme, ”implicați în coordonarea și planificarea de furnizare și distribuție de droguri și arme, splăre de bani și alte activități criminale”.

Urmăriți Impact.ro și pe