Gafa uriașă a delegației Poloniei la Jocurile Olimpice. De ce au trebuit să-și trimită acasă șase sportivi

Ana Anitoiu, Dragos Ștefănescu 20.07.2021, 21:59
Gafa uriașă a delegației Poloniei la Jocurile Olimpice. De ce au trebuit să-și trimită acasă șase sportivi

Delegația Poloniei a făcut o gafă uriașă la Jocurile Olimpice de la Tokyo ce vor începe vineri, 23 iulie. Șase sportivi care se pregăteau să participe la marele eveniment s-au trezit trimiși acasă, ceea ce a iscat un scandal imens în această țară, unde se cere insistent o demisie.

Ce gafă uriașă a făcut conducerea delegației Poloniei la Jocurile Olimpice

Lotul olimpic al Poloniei este alcătuit din 210 sportivi care vor concura la 28 de probe, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august. Însă, după ce lotul de înot a ajuns în Japonia, conducerea federației de înot și-a dat seama că a făcut o mare greșeală.

Mai exact, deși au fost duși la Tokyo 23 de atleţi, dintre care 16 băieţi și 7 fete, calculul a trebuit să fie refăcut. Oficialii polonezi au socotit greșit numărul sportivilor calificaţi pentru proba de înot, din cauza unei erori procedurale. Șase sportivi au fost trimiși acasă, iar lotul a rămas de 17 înotători, intre care 13 băieţi și patru fete. În Polonia a izbucnit un scandal imens din această cauză și se cere demisia conducerii federaţiei de înot.

Gafa uriasa a delegatiei Poloniei la Jocurile Olimpice
Steagul Jocurilor Olimpice

Sportivii unei țări nu au voie să consume mâncare gătită de japonezi la Jocurile Olimpice

Până ca Polonia să se remarce cu această gafă înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, o altă țară a ieșit în evidență cu o decizie drastică pe care a luat-o în privința sportivilor ei participanți la eveniment. Atleților le-a fost interzis să consume mâncare gătită de japonezi, astfel că aceia dintre ei care sperau să experimenteze bucătăria din Japonia vor ajunge dezamăgiți acasă.

Mai exact, sportivii din echipa Olimpică a Coreei de Sud vor primi mâncare gătită special pentru ei din ingrediente scanate cu atenție împotriva radiațiilor. De altfel, purtător de cuvânt al Comitetului Olimpic din această țară a declarat că a fost închiriat un întreg hotel pentru ca mâncarea lor să fie pregătită în siguranță.

Această decizie bizară a fost luată în contextul în care de-a lungul timpului Coreea de Sud a tot retras fructe de mare provenite din Japonia, de teama eventualelor radiații emanate în urma exploziei de la Fukushima.

Jocurile Olimpice de la Tokyo încă ar mai putea fi anulate

Șeful Comitetului de organizare Tokyo 2020, Toshiro Muto, a declarat marți că nu exclude anularea Jocurilor Olimpice în cel de-al XII-lea ceas, pentru că numărul de noi cazuri de Covid-19 crește în Japonia.

„Nu putem prevedea ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. Aşadar, vom continua discuţiile, dacă există o creştere a cazurilor. Am convenit că, în funcţie de situaţia pandemică, vom convoca o întâlnire a celor cinci părţi (cu CIO, Comitetul Paralimpic Internaţional, guvernul japonez şi guvernul metropolitan din Tokyo, n.r.). În acest moment, cazurile de coronavirus pot creşte sau scădea. Deci, ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situaţia”, a spus Toshiro Muto.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...