Gafa făcută de Regina Elisabeta la prima ieşire în public după vaccinare. Imaginile fac înconjurul lumii

Cristian Cojocaru 01.04.2021, 18:10
Gafa făcută de Regina Elisabeta la prima ieşire în public după vaccinare. Imaginile fac înconjurul lumii

Apărând pentru prima dată în public după vaccinare, Regina Elisabeta a reușit să facă gafa care a atras atenția tuturor participanților aflați la ceremonie. Regina Angliei a participat ieri la ceremonia centenarului Forțelor Aeriene Regale Australiene.

Care este gafa făcută de Regina Elisabeta după vaccinare

Regina Marii Britanii a reușit să facă o gafă chiar la prima sa apariție după ce i-a fost administrat vaccinul anti-Covid. Suverana a adus miercuri un omagiu centenarului Forțelor Aeriene Regale Australiene, iar participanții nu și-au putut lua ochii de la regalitate. Pe tot parcursul ceremoniei, regina Elisabeta nu a purtat masca de protecție.

La începutul anului, suveranei i s-a administrat vaccinul împotriva coronavirus, iar în ciuda restricțiilor impuse de către autorități, regina nu a purtat masca pe toată durata festivității. În cadrul ceremoniei a participat și reprezentatul diplomatic al Australiei în Marea Britanie, George Brandis.

Atât regina Marii Britanii cât și soțul acesteia, prințul Phillip sunt printre primele persoane din Insulă care au beneficiat de vaccinul anti-Covid. Inițiativa de a se vaccina le-a aparținut în totalitate, asta după ce regina Elisabeta dar și prințul Phillip au stat izolați în mare parte a anului trecut în Castelul Windsor.

Regina Elisabeta și Printul Phillip au fost vaccinati la inceputul acestui an
Regina Elisabeta și Printul Phillip au fost vaccinati la inceputul acestui an

Populația consideră că suverana a dat un exemplu negativ

Atât reginei Elisabeta cât și soțului acesteia li s-a administrat vaccinul de la compania Pfizer, la fel și oamenilor în vârstă aflați în centrele de îngrijire de pe teritoriul Angliei. Anterior, regina Angliei a anuțat că s-a retras din viața sa publică pe o perioadă nedeterminată, la bază stând motivul contextului pandemiei, care ar fi putut să îi pună viața în pericol.

De la începutul pandemiei, aceasta a fost cea de-a patra apariție la care regina Marii Britanii a participat. Suverana a adus un omagiu celor care și-a pierdut viața alături de George Brandis. Gestul reginei Elisabeta a fost aspru criticat de către mai mulți locuitori ai Angliei. Aceștia au spus că mesajul pe care îl trimite regina este unul nepotrivit având în vedere contextul pandemiei.

Totodată, aceștia au mai afirmat că suverana dă un exemplu negativ pentru întreaga populație. Robert Jobson, autorul regal, a venit cu o explicație pentru situația respectivă. Acesta a afirma că regina Elisabeta nu a purtat mască tocmai pentru că a dorit să transmită un mesaj calm, astfel ca lucrurile să reintre pe făgașul lor normal.

Urmăriți Impact.ro și pe