Gafă de râsul lumii. Ce i-a încurajat un ministru pe oameni să facă în plină pandemie. Ce ruşine

Nicu Stan, Ștefan Olteanu 25.08.2021, 08:02
Gafă de râsul lumii. Ce i-a încurajat un ministru pe oameni să facă în plină pandemie. Ce ruşine

Un ministru a făcut o gafă de proporții. Ministrul care gestionează pandemia de coronavirus a vrut să sfătuiască populația cum să se comporte în această perioadă, numai că a ieșit cu totul altceva. Ce le-a recomandat ministrul din Noua Zeelandă locuitorilor, citiți în articolul de mai jos.

Ministrul care ține în frâu pandemia, gafă uriașă. Ce i-a sfătuit pe oameni să facă

Gafă de proporții a ministrului care gestionează lupta cu pandemia de coronavirus din Noua Zeelandă.

Reprezentantul guvernului a vrut să le transmită oamenilor să păstreze în continuare distanța socială în zone aglomerate, numai că a ieșit cu totul altceva.

Chris Hipkins gestioneaza pandemia de coronavirus in Noua Zeelanda
Chris Hipkins gestioneaza pandemia de coronavirus in Noua Zeelanda

Ce a declarat ministrul Chris Hipkins

”Să-și desfacă picioarele atunci când sunt înconjurați de alți oameni”, a spus ministrul, în fața jurnaliștilor. Internauții nu au întârziat cu glumele pe baza declarației.

”E o provocare pentru locuitorii din zonele aglomerate să iasă afară, să-și desfacă picioarele atunci când… Când sunt înconjurați de alți oameni”, a spus ministrul Chris Hipkins, informează The Guardian.

Ce a vrut să spună, de fapt, ministrul

Cel mai probabil, ministrul Chris Hipkins a vrut să le transmită neo-zeelandezilor să stea mai răsfirați, însă cele transmise de el a căpătat un cu totul alt înțeles.

Gafa politicianului a provocat o reacție discretă din partea medicului-șef din această țară. Acesta a zâmbit și a ridicat din sprâncene.

Internauții au făcut mișto de declarația ministrului Chris Hipkins

Binențeles, reacții au început să apară și din partea internauților care au creat hashtagul #spreadyourlegs (desfă-ți picioarele n.red.), cerându-le locuitorilor să își desfacă și ei picioarele ”pentru a salva vieți”.

Noua Zeelandă se află în carantină strictă, cel puțin până vineri, din cauza unui focar cu varianta Delta, apărut în orașul Auckland.

În România este exclus un nou lockdown

Pe de altă parte, în România este exclus să se mai instaureze o carantină la nivel național, numită și lockdown, după cum spune Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

”Clar, (luăm decizii – n.red.) evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea.

Varianta Delta se răspândește ușor

Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta. Nu asta e intenția și nu cred. Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate. Asta va avea un efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute”, a declarat Raed Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe