Gabriela Firea tot nu poate accepta înfrângerea în fața lui Nicușor Dan și a adus acuzații nefondate. Ce a putut să spună aceasta

Ana Anitoiu / 30.09.2020, 12:54
Gabriela Firea tot nu poate accepta înfrângerea în fața lui Nicușor Dan și a adus acuzații nefondate. Ce a putut să spună aceasta

Gabriela Firea tot nu poate accepta înfrângerea în fața lui Nicușor Dan, pentru funcția de primar general al Capitalei, și a adus acuzații nefondate.

Ce acuzații i-a adus Gabriela Firea lui Nicușor Dan

Gabriela Firea a sugerat că au existat greșeli sau fraude în urma cărora a fost lăsată fără voturi pe care, de fapt, le-a primit, la alegerile locale 2020.

Fostul primar general al Capitalei a spus că primul sondaj, după închiderea urnelor, a situat-o la 5 procente distanță de contracandidatul ei, Nicușor Dan. Acest lucru i-ar fi ”demobilizat echipa”.

Ea a spus că la o secție de votare, Nicușor Dan a primit 166 de voturi, pe procesele verbale. Însă, pe lista oficială a Autorității Electorale Permanente, el a figurat cu 350 de voturi. ”Mi-aș fi dorit și eu să mi se dubleze voturile așa”, a spus Firea.

Gabriela Firea tot nu poate accepta înfrângerea în fața lui Nicușor Dan și a adus acuzații nefondate. Ce a putut să spună aceasta

”Sunt indicii că lucrurile nu au fost corecte în toate secţiile de votare. În multe secţii s-au defectat tabletele STS şi mult timp nu au funcţionat. La 21.00, printr-un blocaj, nu se mai puteau scana buletine, dar se putea filma ce se întâmplă în secţia de votare.

Aceste imagini pot fi analizate şi se poate vedea ce s-a întâmplat în secţiile de votare. Supraveghetorii noştri au fost marginalizaţi, îndepărtaţi de la masă.

Există semne că rezultatul nu este chiar întocmai cu realitatea şi poate se leagă cu ceea ce s-a întâmplat în ziua alegerilor, când la prânz eram cu câteva procente peste domnul Dan şi deodată, în două trei ore, totul s-a schimbat ca şi cum a apăsat cineva pe un buton”, a acuzat Firea, care a apărut la RTV și la Antena 3.

Gabriela Firea, despre problema apei calde în București

De asemenea, Gabriela Firea a spus că nu se consideră un ”lider providențial” și că nu este ”lup singuratic”. Ea a precizat că își dorește ”o stângă unită, modernă, curată”.

”Nu resping total o colaborare cu Ponta și Robert Negoiță. Îmi pare rău că fostul meu fin s-a supărat când i-am zis asasin politic. A fost o metoforă de Agatha Christie, cu cei care se întorc la locul crimei, să vadă dacă au lăsat urme.

Eu știu să pierd, noi nu facem campanie murdară. N-am avut afișe, n-am avut nimic, am zis că, dacă nu pot să-i conving pe oameni, stau acasă.”, a mai spus ea.

Despre problema apei calde în București, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că este ”o gogoașă”.

Ea l-a caracterizat pe Nicușor Dan drept un ”demagog, care a mințit mult în campanie”, pe ea însăși drept ”pasională și muncitoare”, pe Ludovic Orban ca ”fostul ei prieten”, pe Traian Băsescu drept ”omul care a îndatorat cel mai mult Bucureștiul”, iar pe Victor Ponta ca ”adolescent politic”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI