Gabriela Firea cere majorarea alocațiilor copiilor. Ce sumă ar urma să primească cei mici

Cristian Cojocaru 24.02.2021, 11:53
Gabriela Firea cere majorarea alocațiilor copiilor. Ce sumă ar urma să primească cei mici

Gabriela Firea vine cu o nouă propunere prin care cere majorarea alocațiilor de stat pentru copii. Fostul edil consideră că părinții la rândul lor ar trebui să insiste la adresa parlamentarilor PNL, USR și UDMR prin mesaje online în scopul de a lua în calcul această posibilitate.

Gabriela Firea dorește majorarea alocațiilor

Fostul primar general, Gabriela Firea cere majorarea alocațiilor de stat pentru copii de la suma de 214 lei la 300 de lei. Aceasta a dorit să prezinte anumite puncte din amendament care fac trimitere la copiii din România. Proiectul de lege depus prevede dublarea alocațiilor însă fostul edil afirmă că ”legea nu este respectată”.

„Dorim să prezentăm câteva detalii despre un amendament foarte important care se referă la toți copiii României. Ținem foarte mult la acest amendament. Cu siguranță, nu vrem să renunțăm la el. (…) Drepturile copiilor să fie respectate nu foar prin declarații publice, ci și prin fapte concrete.

Noi am depus un proiect de lege care prevede dublarea alocațiilor, dar, din păcate, legea nu este respectată. Concret, amendamentul nostru va face în așa fel încât alocațiile copiilor să crească în următorul mod: pentru copiii de la doi ani până la majorat de la 214 la 300 de lei, iar pentru bebeluși până la doi ani, inclusiv copiii cu dizabilități, de la 427 la 600 de lei”, a spus Gabriela Firea.

Demarăm o campanie online prin care orice copil, părinți și bunici să îi sensibilizăm pe senatorii și deputații PNL, USR și UDMR, care s-au opus dublării alocațiilor copiilor - Gabriela Firea
Demarăm o campanie online prin care orice copil, părinți și bunici să îi sensibilizăm pe senatorii și deputații PNL, USR și UDMR, care s-au opus dublării alocațiilor copiilor – Gabriela Firea

Fostul edil cere ajutorul părinților

Gabriela Firea apelează la sensibilitatea părinților, invintându-i pe aceștia să atragă atenția parlamentarilor. Conform Gabrielei Firea, părinții ar trebui să trimită cât mai multe mesaje în mediul online în scopul sensibilizării politicienilor de la PNL, USR și UDMR în scopul de a lua în calcul această propunere.

„Demarăm o campanie online prin care orice copil, părinți și bunici să îi sensibilizăm pe senatorii și deputații PNL, USR și UDMR, care s-au opus dublării alocațiilor copiilor. Adresa unde se poate accesa siteul este www.psd.ro/alocații, unde există o hartă interactivă unde veți găsi parlamentarii PNL, USR și UDMR din județul respectiv, în ordine alfabetică. Sunt convins că parlamentarii vor fi sensibili și vor vota amendamentul nostru”, conchide Firea.

Alocațiile aferente lunii august 2020 și ianuarie 2021 au fost majorate ccu 20%. Acest procent de majorare a fost aplicat sumei rezultate din diferența dintre cuantumurile alocației prevăzute pentru luna iulie 2022 și cele acordate în iulie 2020. Astfel, anumite publicații dar și o mare parte dintre părinți au înțeles într-un mod eronat creșterea alocațiilor cu 20%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI