Anunț de ultimă oră făcut de Gabriela Firea. Se dau vouchere pentru mii de români

Elena Avramescu 23.03.2023, 11:49
Anunț de ultimă oră făcut de Gabriela Firea. Se dau vouchere pentru mii de români

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a făcut un anunț extrem de important, spunând că mai mult de 6.000 de români urmează să primească vouchere în valoare de 15.000 de lei, iar 1.000 dintre tichete sunt deja pe drum către beneficiari.

Gabriela Firea anunță nou vouchere pentru români

Ministrul Familiei și Egalității de Șanse a venit cu vești noi cu privire la Programul Național Social pentru Creșterea Natalității. În acest sens, Gabriela Firea a precizat că înregistrarea dosarelor transmise din 5 decembrie 2022 este la zi.

„Din cele 12.400 de solicitări primite, doar puțin peste 6.200 au fost dosare pentru obținerea sprijinului de 15.000 de lei, iar restul mesajelor au fost dosare trimise de mai multe ori sau alte solicitări legate de program. Așadar, puteți trimite în continuare dosarele pentru există resurse financiare suficiente.

Vin cu noutăți despre Programul Național Social pentru Creșterea Natalității. Suntem la zi cu înregistrarea dosarelor transmise din 5 decembrie 2022 și până acum”, a spus Gabriela Firea.

Se pare că dintre cele 12.400 de solicitări primite, doar puțin peste 6.200 au fost dosare pentru obținerea sprijinului de 15.000 de lei, iar restul mesajelor au fost dosare trimise de mai multe ori sau alte solicitări legate de program. Tocmai de aceea, cei interesați pot depune în continuare dosare deoarece există resurse financiare suficiente.

„La finalul săptămânii trecute, echipa Direcției Familie din minister a ajuns la zi cu înregistrarea tuturor dosarelor. A fost un efort zilnic, dar mă bucură reacțiile pe care le-am citit în ultimele zile pe grupurile de socializare. Asta nu înseamnă că reducem ritmul, ci accelerăm pentru analiza dosarelor, transmiterea și semnarea contractelor și pentru comandarea voucherelor.

Avem deja peste 2.700 de dosare declarate eligibile și peste 1.900 de contracte transmise pentru a fi semnate. De asemenea, peste 1.000 de vouchere au fost comandate și majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari.

Cuplurile infertile au început deja să folosească aceste vouchere. Până acum, cele mai multe au cheltuit sumele în farmaciile înscrise în program pentru medicamentele necesare începerii tratamentului. Însă, avem și doamne care au realizat deja proceduri de embriotransfer.

Din nefericire, avem deja situații în care procedura de fertilizare a fost încheiată fără succes și cuplurile au depus dosarul pentru încă o șansă”, a mai spus ministrul Familiei.

Gabriela Firea a facut anuntul saptamanii
Gabriela Firea

Gabriela Firea ar fi făcut un anunț încă de la inițierea acestui program, spunând că toate femeile și cuplurile se pot înscrie de trei ori într-un an pentru sprijinul de 15.000 de lei/procedură, însă numai dacă medicul specialist indică acest lucru.

„Așteptăm în continuare dosarele și vă îndemn să citiți cu atenție informațiile de pe pagina de internet a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

E foarte important să urmați toți pașii din regulament, să trimiteți toate documentele semnate si pe care să scrieți „conform cu originalul” și să folosiți adeverințele oficiale pe care le găsiți pe site”, este mesajul transmis joi de ministrul Familiei, Gabriela Firea, pe pagina de Facebook

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...