Gabriela Firea aduce acuzații grave: “Alegerile în Bucureşti au fost fraudate”. Ce are de gând să facă acum

Ana Anitoiu 30.09.2020, 14:01
Gabriela Firea aduce acuzații grave: “Alegerile în Bucureşti au fost fraudate”. Ce are de gând să facă acum

Gabriela Firea aduce acuzații grave. Ea susține că alegerile locale 2020 au fost fraudate, în București, și a dezvăluit ce are de gând să facă.

Ce este pregătită să facă Gabriela Firea, după ce a pierdut alegerile locale 2020

După ce rezultatele alegerilor locale 2020 au arătat-o înfrântă de Nicușor Dan, pentru funcția de primar general al Capitalei, Gabriela Firea a cerut public renumărarea voturilor.

“Alegerile în Bucureşti au fost fraudate! O spun Orban – groparul PNL, Plicuşor – prietenul Câinelui. Am găsit şi noi foarte multe nereguli! De ce nu se aprobă renumărarea voturilor?”, a scris Gabriela Firea, miercuri, pe Facebook.

Ea a dezvăluit că este dispusă să ajungă în instanță, dacă solicitarea ei pentru renumărarea voturilor va fi respinsă de Biroul Electoral Central.

”Trebuie. Dacă vrem să nu ne fie rușine de cetățeni. Dacă vrem să apărem în fața cetățenilor ca niște persoane oneste, care respectăm legea, trebuie făcute toate demersurile. Dacă vom reuși cu renumărarea, dacă reușim în instanță …

Pentru că e, totuși, votul cetățenilor, e constituțional și nu este normal să planeze suspiciuni atât de mari. Și, repet, dacă este fraudă, așa cum noi credem, măcar să o scoatem la lumină. Dacă nu este, să spunem că au fost niște erori umane și care oricum nu schimbau ierarhia.

Eu oricum am acceptat votul, știți bine, mi-am strâns lucrurile din birou, mi-am luat la revedere de la toți colaboratorii”, a spus Gabriela Firea, în fața sediului PSD București.

Gabriela Firea aduce acuzații grave: “Alegerile în Bucureşti au fost fraudate”. Ce are de gând să facă acum

Gabriela Firea: Guvernul poate decide renumărarea voturilor

Ea a mai spus că Guvernul, organizatorul alegerilor locale 2020, poate decide ca voturile să fie renumărate, la București, chiar dacă termenul legal pentru depunerea solicitării a expirat.

“Dacă acest Guvern PNL, care a organizat alegerile, doreşte să planeze o suspiciune asupra faptului că în Bucureşti s-au fraudat alegerile, atunci să nu găsescă o soluţie de bună voie. Chiar dacă nu mai suntem în termen, este voinţa organizatorului, deci Guvernul României să decidă şi să anunţe numărarea voturilor în Bucureşti, în toate cele şase sectoare. Este voinţa organizatorului.

Noi nu am depus contestaţia pentru că, şi aici a fost o dificultate, foarte târziu au fost încărcate toate aceste procese-verbale şi destul de greu ne-au parvenit. (…) Guvernul poate să vină să spună, prin premier sau prin ministrul de Interne, că se demarează numărătoarea voturilor din Bucureşti acum, după anunţarea rezultatelor”, a spus Gabriela Firea.

Ea a precizat că a vorbit cu membrii conducerii PSD, iar aceștia sunt de acord cu propunerea ei de renumărare a voturilor din București.

”Rămâne ca Guvernul să se decidă sau nu dacă vrea să dea o palmă democraţiei sau vrea să arate că în România se organizează alegeri libere şi independente şi că votul cetăţenilor contează”, a spus Gabriela Firea.

Și Daniel Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 pentru un nou mandat, a cerut renumărarea voturilor, la Biroul Electoral al acestui sector.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...