Gabriela Firea a semnat contractul pentru construcția Sălii Polivalente din București: la cât se ridică investiția

Alexandru Ioanid 25.07.2019, 16:12
Gabriela Firea a semnat contractul pentru construcția Sălii Polivalente din București: la cât se ridică investiția

Primarul-general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat contractul pentru realizarea Sălii Polivalente din București. Edilul-șef se laudă cu o construcție despre care spunea că e ceva nemaiîntâlnit. Nemaiîntâlnit ar putea fi și prețul, mult mai mare decât cel cu care s-au realizat construcții similare.

Primarul-general al Capitalei a anunțat, joi, pe Facebook faptul că a semnat contractul pentru realizarea Sălii multifuncționale – Arena Polivalentă, despre care spune că e cea mai mare construcție de acest fel din România.

Noua Sală Polivalentă va avea o capacitate de 20.000 de locuri, un spațiu ultramodern, la standarde europene. Spațiul va fi destinat atât evenimentelor culturale, cât și sportive, după cum se laudă edilul-șef.

Cât va costa noua Sală Polivalentă din București și când va fi gata

 

Potrivit primarului general al Capitalei, Sala Polivalentă va fi construită de Trustul de Construcții metropolitane. Studiul de fezabilitate a fost realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă.

Arena Polivalentă va avea 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 4 săli de conferințe, centru de presă, o parcare subterană pentru 380 de autovehicule, iar în exterior vor putea fi parcate 20 de autocare, 6 care de reportaj și alte 30 de autovehicule. De asemenea, lângă sală vor există și 5 terenuri de sport în aer liber.

Ce evenimente vor fi găzduite pe Arena Polivalentă? Potrivit Gabrielei Firea, acolo vor avea loc competiții de gimnastică, judo, lupte, tenis de masă, haltere, scrimă, volei, tusal, handbal, baschet, tenis, box, precum și alte gale sportive.

Scena pentru concerte va avea o suprafață de 400 de metri pătrați.

Sala Polivalentă din București, o investiție de 138 de milioane de euro

gabriela firea

Conform studiului de fezabilitate, Sala Polivalentă va costa nu mai puțin de 138 de milioane de euro fără TVA. Arena ar urma să fie gata în 36 de luni, dacă autoritățile se țin de cuvânt.

Gabriela Firea se laudă că noua Sală Polivalentă va putea fi comparată cu AccorHotels Arena din Paris (fosta Palais Omnisports) care are o capacitate de maximum 20.300 de locuri.

Și Sala Polivalentă din Capitală are o capacitate de 20.000 de locuri și va fi construită, cel mai probabil, în apropierea Arenei Naționale.

Consilieri generali ai partidelor din opoziție avertizau însă că execuția ei va costa enorm, mult mai mult decât unele construcții similare. Și însăși Gabriela Firea se plângea că Bucureștiul e într-un faliment nedeclarat. 

„Mi se pare exagerat ca și cost. Este evident că este necesară o sala polivalentă pentru București. Ne chinuim de mai multe mandate să avem, însă nu la orice cost. Avem exemplul Poloniei, care în ultimii ani a realizat șase săli, niciuna nedepășind 100 milioane de euro și a și organizat competiții la nivel european și mondial”
Cătălin Deaconescu, consilier general PNL

 

Urmăriți Impact.ro și pe