Gabi Firea, despre Congresul PNL. “Să mai trăim cât mai putem, o să ne închidă iar în case”

Ioana Bucur 25.09.2021, 17:39
Gabi Firea, despre Congresul PNL. “Să mai trăim cât mai putem, o să ne închidă iar în case”

Congresul PNL, cu 5.000 de participanți în condițiile în care, în București, rata de infectare a depășit pragul de 4 la mia de locuitori, a stârnit un val de nemulțumire în spațiul public. Fostul primar al Capitalei, Gabi Firea, a transmis un mesaj acid despre evenimentul organizat de liberali.

Gabi Firea: „După spectacolul grotesc de azi, la congresul PNL, umează restricţii de toate felurile”

În timp ce liberalii numără voturile, așteptând să afle numele viitorului președinte al Partidului Național Liberal, bucureștenii se întreabă cât zile îi despart de un nou set de restricții, în condițiile în care, sâmbătă, rata de infectare în Capitală a depășit pragul de 4 la mie.

Gabi Firea, fostul primar al Bucureștiului și actualul prim-vicepreședinte PSD, a afirmat că, după congresul PNL, ar urma noi restricții.

„Să mai trăim, să mai zâmbim, cât mai putem, cât nu ne închid iar în case cei de la putere! După spectacolul grotesc de azi, de la Congresul PNL, urmează restricţii de toate felurile! Şi-au făcut treaba, ce mai contează restul omenirii!? Abia îi aşteptăm în Parlament! Că prea se dau viteji unii cu 20, alţii cu 15%!

Cu cât dispreţ au vorbit azi de Peeseeedeee, vor primi un răspuns pe măsura obrăzniciei lor! Unu nu-i mai breaz! Toţi o apă şi-un pământ! Nu ştiu decât să jignească, să fure, să scumpească, să mintă, să dea vina pe alţii, să facă rău românilor şi României! Au câştigat locul 1 la incompetenţă! O guvernare căreia nu-i pasă de oameni!”, a scris Gabriela Firea, sâmbătă pe Facebook.

Gabi Firea, despre Congresul PNL
Imagine de la congresul PNL. Foto: Inquam Photos

Aproape 5.000 de participanți la congresul PNL

Datele publicate, sâmbătă, de Prefectura Capitalei arată că incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,1 la mia de locuitori, de la 3,77 la mie, cât era vineri.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 00:00, au fost deja impuse restricţii în Capitală, ca urmare a depăşirii pragului de trei cazuri la mia de locuitori, certificatul digital care să ateste vaccinarea, existenţa unui test negativ petru COVID-19 sau trecerea prin boală devenind obligatoriu pentru accesul în restaurante sau la spectacole.

La congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, au participat în jur de cinci mii de delegați. Procesul de vot s-a încheiat în jurul orei 16:30, numărătoarea voturilor fiind supravegheată de o comisie formată din liberali desemnați de Florin Cîțu și Ludovic Orban.

Dacă niciuna dintre moţiunile celor doi candidaţi la şefia PNL nu obţine majoritatea voturilor valabil exprimate, se realizează un al doilea tur de scrutin, conform Statutului partidului.