Furtunile de zăpadă fac prăpăd în SUA, zeci de milioane de americani sunt afectaţi. Imagini apocaliptice

Ana Anitoiu 30.01.2022, 13:37

Furtunile de zăpadă fac prăpăd în SUA, unde zeci de milioane de americani sunt afectaţi. Au fost publicate imagini apocaliptice. În mai multe state a fost declarată stare de urgență, meteorologii au vorbit despre ninsori istorice și un „ciclon-bombă”, iar oamenii au fost sfătuiți să-și facă provizii și să rămână în locuințele lor.

Stare de urgență în mai multe state americane, din cauza unor furtuni de zăpadă

Guvernatorii din statele americane New York, New Jersey, Maryland, Rhode Island și Virginia au declarat stare de urgență cu câteva ore înainte ca acestea să fie afectate de nămeți și viscol puternic.

„Niciun echipaj rutier din lume nu s-ar putea ocupa de asta și asta înseamnă că toate drumurile sunt în esență închise”, a spus un meteorolog, Matthew Cappucci.

„Asta e nimic în comparație cu viteza pe care vântul o va avea mai târziu, în această după-amiază și seara, mai ales în zonele expuse. Vântul ar putea bate cu aproape 129 de kilometri pe oră, iar această furtună de coastă continuă să se intensifice în sudul Long Island”, a spus și Reed Timmer, meteorolog AccuWeather.

Furtunile de zapada fac prapad in SUA
Furtuni de zapada in SUA. Capturi video YouTube

Mii de zboruri din SUA au fost anulate

Aproximativ 6.000 de zboruri din SUA au fost anulate. În zonele afectate, stratul de zăpadă a început să crească cu câte cinci centimetri pe oră. Vizibilitatea în trafic este foarte redusă.

Meteorologii au anunțat că sunt așteptate ninsori „istorice” în anumite zone din Statele Unite ale Americii și au avertizat că sunt posibile inundații aproape de coastă. Conform specialiștilor, pe tot parcursul zilei de duminică va fi frig în cea mai mare parte a nord-estului.

Zeci de mii de case din SUA, fără curent electric

Furtuna de zăpadă ce a afectat Statele Unite ale Americii se numește Nor’easter. Până sâmbătă seara, aceasta a adus nămeți de până la 60 de centimetri înălțime în unele părți din New York și Massachusetts. Peste 95.000 de case din Massachusetts au rămas fără curent electric.

Transportul public cu autobuzele a fost suspendat până duminică în Connecticut și mai multe poduri au fost închise din cauza condițiilor meteorologice periculoase.

Pe de altă parte, în ciuda tuturor avertismentelor, unii dintre americani s-au încăpățânat să vadă partea plină a paharului și au ieșit să se distreze în nămeți. Copiii s-au dat cu sania în Central Park din New York și s-au jucat cu bulgări.

Cunoscută pentru iernile sale blânde, Florida se așteaptă la cele mai mici valori termice înregistrate în ultimii ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...