Furtuni puternice în România. Vremea se schimbă radical, zonele afectate de vijelii

Andra Daoud 08.06.2022, 15:55
Furtuni puternice în România. Vremea se schimbă radical, zonele afectate de vijelii

Prognoza emisă de ANM se schimbă de la o zi la alta, iar cele mai noi informații nu aduc deloc vești bune pentru cei care așteaptă vara și temperaturile ridicate și își fac planuri în funcție de starea vremii. Majoritatea regiunilor țării vor fi afectate de furtuni și vijelii în următoarele zile. Sunt anunțate averse torențiale, grindină, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Iată cum va fi vremea în zilele ce urmează!

Furtuni și vijelii în România, în următoarele două zile

ANM aduce noutăți cu privire la starea vremii în zilele următoare. Prognoza meteo poate suferi modificări de la o zi la alta și chiar de la o oră la alta. Astfel, meteorologii anunță miercuri, 8 iunie, furtuni și vijelii în mare parte din țară. Acestea se mențin și în următoarele două zile, potrivit specialiștilor ANM.

Ne vom confrunta cu averse torențiale pe arii extinse, însoțite de descărcări electrice la munte, în sud, sud-est și izolat în vestul țării. Vântul va avea intensificări mai ales în sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali. Și ziua de joi, 9 iunie, aduce instabilitate atmosferică, în special în a doua parte a zilei, în jumătatea de vest a țării. Noaptea precipitațiile își vor face simțită prezența și în sud-vest. Nu sunt excluse căderile de grindină și vijeliile, potrivit ANM, însă doar local.

Ziua de vineri, 10 iunie, se caracterizează și ea printr-o vreme instabilă, cu înnorări temporare accentuate, averse și descărcări electrice în sudul și estul țării și local în centru. Vântul va avea intensificări și local vor fi condiții de grindină. Cantitățile de apă căzute pe metrul pătrat vor fi înseamnate în unele regiuni, mai spun meteorologii.

Furtuni puternice in Romania. Vremea se schimba radical, zonele afectate de vijelii
Zilele urmatoare aduc instabilitate atmosferica in mai multe regiuni

Ce temperaturi vor fi în zilele următoare

Din punct de vedere termic, ANM anunță că nu vor fi diferențe mari de temperatură de la o zi la alta, în ciuda precipitațiilor. Temperaturile maxime pentru ziua de miercuri vor fi cuprinse între 21 și 31 de grade Celsius, în timp ce joi maximele se vor încadra între 23 și 31 de grade. Ziua de vineri aduce valori termice asemănătoare, cuprinse între 23 și 30 de grade.

În ceea ce privește vremea în București, miercuri și joi temperaturile vor fi cuprinse între 26 și 28 de grade și se vor semnala ploi slabe și trecătoare. Vineri se mai răcește puțin, iar maximele nu vor depăși 24 de grade. În a doua parte a zilei, vremea va deveni instabilă și se vor semnala averse sub formă de ploaie.

ANM transmite că ne putem aștepta la o creștere a temperaturilor săptămâna viitoare, după data de 16 iunie, mai precis. Temperaturile diurne vor crește până la maxime de 34 de grade, mai ales în partea de sud a țării, însă nu scăpăm de instabilitatea atmosferică.

Urmăriți Impact.ro și pe