Frații Pavăl vor să dărâme Vama Chitila. Urmează să construiască un magazin important

Stan Filon 25.01.2023, 18:15
Frații Pavăl vor să dărâme Vama Chitila. Urmează să construiască un magazin important

Frații Pavăl vor să dărâme Vama Chitila, după ce au cumpărat terenul pe care se află aceasta. În prezent, pe terenul cumpărat de frații Pavăl sunt și mai multe depozite închiriate, iar cei doi oameni de afaceri au de gând să respecte contractele de închiriere. Ce se întâmplă după ce acestea vor expira, vedeți în rândurile de mai jos.

Frații Pavăl vor să dărâme Vama Chitila

Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc demolarea depozitelor cumpărate de la DB Schenker, divizia de logistică a gigantului german Deutsche Bahn. Aceștia pregătesc ridicarea unui nou magazin Dedeman, care va fi cel de-al 8-lea astfel de magazin din București.

Cei doi oameni de afaceri au cumpărat terenul de 7,1 hectare în luna aprilie 2021, într-o tranzacție care ar fi ajuns la peste 15 milioane de euro, potrivit profit.ro. Pe terenul respectiv sunt construite mai multe depozite, dar are sediul și Biroul Vamal de Interior Ilfov, cunoscut drept Vama Chitila. Depozitele sunt închiriate, iar cei doi oameni de afaceri vor respecta valabilitatea acestor contracte. Se pregătesc însă să demoleze toate clădirile, inclusiv pe ca în care se află Vama Chitila.

Fratii Paval vor sa darame Vama Chitila
Fratii Paval vor sa darame Vama Chitila

„Procesul de autorizare a demolării este unul de lungă durată”

„Beneficiarul (Dedeman, n.red.) dorește eliberarea terenului de construcții prin demolarea tuturor clădirilor de pe teren în vederea construirii în viitor a unui magazin pentru materiale de construcții, drumuri interioare și accese, platforme, parcaje, branșamente, rețele și lucrări tehnico-edilitare, panouri direcționale și publicitare, amenajare spații verzi și împrejmuire“, se arată în documentele analizate de sursa citată.

„Pe termen mediu nu vom da o altă destinație terenului respectiv întrucât clădirile sunt închiriate și, bineînțeles, vom respecta termenii contractelor. Procesul de autorizare a demolării este unul de lungă durată, prin urmare este firesc să-l începem din timp“, au declarat reprezentanții Dedeman.

De altfel, compania a și promovat un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția pe terenul respectiv a unui magazin cu două etaje, care va fi al doilea magazin Dedeman din Sectorul 1 și al optulea din București.

Ultimul magazin Dedeman a fost inaugurat în București în 2020, în cartierul Ghencea, fiind și cel mai mare al rețelei. Cu o suprafață de 18.000 de metri pătrați, magazinul din Ghencea a costat nu mai puțin de 29 de milioane de euro, iar Dragoș Pavăl spunea atunci că și-a propus să deschidă în București un număr suficient de magazine, astfel încât oricine să poată ajunge la unul în maximum 20 de minute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...