Frații Pavăl au dat lovitura de grație austriecilor. Gigantul pe care l-au scos de pe piață

Badea Violeta 11.01.2023, 17:35
Frații Pavăl au dat lovitura de grație austriecilor. Gigantul pe care l-au scos de pe piață

După votul negativ pentru aderarea României la Schengen, românii au început un adevărat boicot împotriva companiilor austriece, iar rezultatele încep să se vadă. O firmă austriacă s-a confruntat cu pierderi uriașe. Frații Pavălau au profitat și au cumpărat cele șapte clădiri de birouri deținute în București de investitorul străin. Iată cât a costat tranzacția!

Frații Dedeman mai dau o lovitură importantă. Ce companie austriacă au alungat din România

Frații Dragoș și Adrian Pavăl nu mai au nevoie de niciun fel de introducere. Originari din Bacău, cei doi oameni de afaceri au pornit de jos și au reușit să facă din Dedeman, poate, cea mai profitabilă afacere din țara noastră.

Astăzi, Dragoș și Adrian Pavăl dețin zeci de magazine, zeci de clădiri, mii de angajați și se pot lăuda cu o avere impresionantă de aproximativ 8,9 miliarde de lei. Surprinzător sau nu, cei doi băcăuani au reușit să-l depășească chiar și pe Ion Țiriac, potrivit celor de la Forbes.

Cu toate că au acum tot ceea ce își doresc, Dragoș și Adrian Pavăl nu au de gând să se oprească aici. Recent, cei doi frați au reușit să pună mâna pe cele șapte clădiri de birouri deținute în București de investitorul austriac CA Immo. Tranzacția a costat nu mai puțin de 377 de milioane de euro și, în urma acesteia, compania austriacă a părăsit țara noastră, potrivit Profit.ro.

Citește și Avertisment dat de economistul Mircea Coşea. Motivul pentru care boicotul României faţă de companiile austriece nu va produce efectele dorite!

Fratii Paval
Fratii Paval

Frații Pavăl au urcat pe locul 2 în topul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din România

Datorită acestei mutări, Dragoș și Adrian Pavăl au urcat pe locul 2 în topul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din țara noastră. Prima pozție aparține companiei Globalworth, din Polonia.

Saltul fraților Dedeman este, însă, mai mult decât evident. În urmă cu doi ani de zile, aceștia se aflau doar pe locul 5 în topul oamenilor de afaceri cu proprietăți imobiliare.

Pentru a intra în posesia clădirilor celor de la Immo, cei doi afaceriști au trebuit să lupte cu competitori puternici, care înregistrează profituri uriașe în țara noastră. Printre aceștia se numără grupul austriac Erste, sud-africanii de la Lion’s Head Investments sau grupul ceh PPF.

Citește și Frații Pavăl, la un pas să încheie o afacere de milioane. Proprietarii Dedeman sunt principalii favoriți!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...