EXCLUSIV

Fraţii lui Cabral, disperaţi după ce Alexandre Ibacka a fost arestat. De ce afecţiuni suferă bărbatul (exclusiv)

Badea Violeta, Diana Dumitrache 30.08.2021, 12:19
Fraţii lui Cabral, disperaţi după ce Alexandre Ibacka a fost arestat. De ce afecţiuni suferă bărbatul (exclusiv)

Dramă în familia lui Cabral. De aproximativ șase luni, tatăl îndrăgitului prezentator de la Pro TV este arestat în țara sa, Congo, din motive de natură politică. Întreaga familie trece prin momente cumlite, deoarece starea de sănătate a acestuia s-ar putea deteriora.

Frații lui Cabral se luptă pentru a-și putea vizita tatăl aflat în închisoare

De aproape jumătate de an, familia lui Cabral nu mai are liniște. Doctorul Alexandre Ibacka Dzabana, tatăl îndrăgitului prezentator TV, în vârstă de 77 de ani, a fost arestat în Congo și membrii familiei nu pot lua legătura cu el. Deși au făcut numeroase solicitări, frații lui Cabral nu au reușit să-l vadă sau măcar să-l audă și sunt într-o situație disperată, deoarece vor neapărat să afle vești despre acesta.

Alexandre Ibacka Dzabana se confruntă cu grave probleme de sănătate, potrivit documentului Amnesty International, referitor la supraaglomerarea din închisorile africane. Doctorul suferă de hipertensiune arterială, iar starea sa se poate deteriora din moment în moment.

„Alexandre Ibacka Dzabana are 77 de ani și suferă de hipertensiune arterială, ceea ce-l face vulnarabil la COVID-19”, se precizează în documentul Amnesty International.

Familia lui Cabral a încercat toate metodele de a lua legătura cu bărbatul, însă nu au reușit acest lucru. Frații prezentatorului sunt într-un război cu autoritățile din Congo, potrivit celor de la playtech.ro.

Aceștia le acuză de abuz de putere și de faptul că ar fi încălcat drepturile omului. Rudele lui Cabral au înaintat nemeroase plângeri la forurile internaționale pentru a-și putea vizita tatăl aflat în arest, dar nu au primit niciun răspuns.

Fratii lui Cabral se lupta pentru a-si putea vizita tatal aflat in inchisoare
Fratii lui Cabral se lupta pentru a-si putea vizita tatal aflat in inchisoare

Motivul pentru care a fost arestat Alexandre Ibacka Dzabana

În luna martie a acestui an, Alexandre Ibacka Dzabana a fost reținut pentru că ar fi încercat „să destabilizeze procesul electoral” din Congo. Totul se întâmpla cu doar 10 zile înainte de alegerile prezidențiale ale statului, conform celor de la Wowbiz.

Părintelui lui Cabral este o figură foarte cunoscută Congo, fiind doctor și președinte al Platformei Congoleze, un ONG ce luptă pentru drepturile omului și o societate democratică. Vestea că Alexandre Ibacka Dzabana a fost arestat a stârnit nemulțumire în rândul organizațiilor civice din toată lumea.

Cu toate astea, tatăl prezentatorului a fost pus sub acuzare pentru atentat la siguranța națională pe data de 9 aprilie. De atunci, familia sa nu-și mai găsește liniștea, iar frații lui Cabral luptă din răsputeri pentru a-și salva părintele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...