Tatăl lui Cabral, arestat în Congo. Greşeala uriaşă făcută de Alexandre Ibacka

Badea Violeta, Ana Ionescu 27.08.2021, 15:43

Momente dificile pentru Cabral! Tatăl îndrăgitului prezentator a fost arestat în Congo. Vestea aceasta a provocat reacții puternice din partea organizațiilor civice din toată lumea. Iată greșeala pe care a făcut-o Alexandre Ibacka!

Tatăl lui Cabral a fost arestat în Congo

Tatăl lui Cabral a fost arestat în Congo, iar acuzația care i se aduce este una extrem de gravă. Acesta este acuzat că a încercat „să destabilizeze procesul electoral” din această țară. Totul s-ar fi întâmplat cu 10 zile înainte de alegerile prezidențiale din Congo, mai exact la începutul lunii martie, conform wowbiz.ro.

La vremea aceea, doctorul Alexandre Ibacka Dzabana, în vârstă de 77 de ani, a fost arestat în Brazaavile, Republica Congo, dar nimeni nu a știut acest lucru. Inițial, apropiații au crezut că bărbatul a fost răpit, mai ales că cei care l-au ridicat din fața casei erau civili, notează presa din Congo.

Tatăl celebrului prezentatorul de la Pro TV este președintele Platformei Congoleze, un ONG care luptă pentru drepturile omului și o societate democratică. La distanță de doar câteva zile a fost ridicat și un alt activist, Christ Dongui, vicepreședinte al asociației Ras de Bol.

Ambii au fost plasați în arestul central din Brazzaville. Celor doi nu li se permite să consulte un avocat și nici nu au voie să ia legătura cu familiile lor, se arată o scrisoare adresată Ministrului Justiției din Congo și ambasadorului acestui stat în SUA de către organizația Amnesty International.

Tatal lui Cabral este arestat
Tatal lui Cabral este arestat in Congo

Tatăl lui Cabral este acuzat ar fi pus în pericol „procesul electoral din Congo”

Pe data de 9 aprilie, doctorul Alexandre Ibacka Dzabana a ajuns în fața unui procuror și a fost pus sub acuzare pentru atentat la siguranța națională. De asemenea, bărbatul este acuzat că ar fi pus în pericol „procesul electoral din Congo”. Ciudat este că nu se știe exact cum ar fi făcut acest lucru.

În prezent, tatăl lui Cabral se află în închisoarea centrală din Brazzaville și își așteaptă sentința, dar nu a fost anunțată o dată a începerii procesului. Reprezentanții societății civile sunt de părere că procurorii nu dețin suficiente dovezi care să ducă la o condamnare. Aceștia cred că adevăratul motiv al arestării este de natură politică.

Tatăl lui Cabral se confruntă cu probleme medicale

Conform anumitor informații, medicul Alexandre Ibacka Dzabana se confruntă cu grave probleme medicale, iar ONG-urile cer cu disperare autorităților congoleze eliberarea și internarea de urgență a acestuia în spital.

„Alexandre Ibacka Dzabana are 77 de ani și suferă de hipertensiune arterială, ceea ce-l face vulnarabil la COVID-19”, se menționează în documentul Amnesty International.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...