Franța, Marea Britanie și Grecia în ”zona roșie”. Cum arată noua listă a statelor cu risc epidemiologic, intră în vigoare de pe 15 august

Ana Anitoiu 12.08.2021, 20:07
Franța, Marea Britanie și Grecia în ”zona roșie”. Cum arată noua listă a statelor cu risc epidemiologic, intră în vigoare de pe 15 august

O nouă listă a statelor cu risc epidemiologic intră în vigoare duminică, 15 august, de la ora 00:00, după ce a fost adoptată joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Franța, Marea Britanie și Grecia se află în ”zona roșie”, unde a intrat și o altă destinație de vacanță preferată de români, în timp ce o alta este în ”zona verde”.

Ce țări se află în zona roșie

Pe lângă Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Grecia, pe lista roșie a intrat și Turcia, una dintre destinațiile de vacanță frecventate de români. Pe listă au mai intrat: Turcia, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Israel, Maroc, Costa Rica, Puerto Rico și Sint Maarten. Se mențin aici: Spania, Portugalia, Monaco, Maldive, Irlanda, Islanda, Cipru, Bahamas și Thailanda.

Lista roșie continuă cu: Insula Man, Fiji, Polinezia Franceză, Cuba, Georgia, Botswana, Aruba, Gibraltar, Jersey, Malaysia, Eswatini, Sint Maarten, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Iran, Kazahstan, Seychelles, Israel, Curaçao, Libia, Mongolia, Insulele Virgine Britanice, Costa Rica, Muntenegru, Irak, Andorra, Argentina, Tunisia, Maroc, Africa de Sud, Brazilia, Nepal și India.

Franta, Marea Britanie si Grecia in zona rosie. Cum arata noua lista a statelor cu risc epidemiologic
O tanara cu masca de protectie intr-un aeroport

Ce țări se află în zona galbenă

Pe lista galbenă se află: Olanda, Danemarca, Finlanda, Emiratele Arabe Unite, Malta, Belgia, Liban, San Marino, Estonia, Lituania, Columbia, Federația Rusă, Panama, Kuweit, Dominica, Guatemala și Indonezia.

Lista galbenă continuă cu: Suriname, Trinidad și Tobago, Bermuda, Kârgâzstan, Mexic, Saint Lucia, Namibia, Groenlanda, Honduras și Sri Lanka.

Ce țări se află în zona verde

Una dintre destinațiile de vacanță preferate de români, Bulgaria, se află pe lista verde, alături de țări precum: Luxemburg, Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria, Polonia, Egipt, Elveția, Germania, Belarus, Italia, Bulgaria, Croația, Cehia, Suedia, Slovenia, Slovacia.

Lista continuă cu: Austria, Albania, Macedonia de Nord, Norvegia, Japonia,  Filipine, Chile, Peru, Letonia, Republica Dominicană, Bosnia și Herțegovina, Arabia Saudită, Insulele Feroe, Coasta de Fildeș.

La întoarcerea în România dintr-o zonă aflată pe lista roșie, doar persoanele vaccinate împotriva coronavirusului sunt scutite de carantină. Nevaccinații nu scapă de această măsură nici dacă au un test PCR negativ.

În schimb, la revenirea în România dintr-o țară aflată pe lista galbenă, sunt scutite de carantină atât persoanele vaccinate împotriva coronavirusului, cât și cele care prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

De asemenea, scapă de carantină copiii sub 3 ani, fără să fie nevoie de îndeplinirea altor condiții, și cei cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani, dacă au un test Covid-19 negativ. Mai sunt scutite de carantină persoanele care stau mai puțin de trei zile pe teritoriul României.

Urmăriți Impact.ro și pe