Franța intră iar în Starea de Urgență. Când intră în vigoare noile restricții

Mihai Roșoiu 15.10.2020, 09:26
Franța intră iar în Starea de Urgență. Când intră în vigoare noile restricții

Franța intră iar în Starea de Urgență. Informația este oficială și a fost confirmată de Emmanuel Macron, care a dezvăluit și când intră în vigoare noile restricții. Președintele Franței a avut o intervenție televizată pentru anunțarea noilor restricții.

Francezii intră iar în Starea de Urgență

Coronavirusul lovește, din nou, Franța. Într-un interviu televizat, președintele Emmanuel Macron a confirmat revenirea la starea de urgență. Noutatea față de măsurile precedente o reprezintă zonele în care vor fi instituite restricțiile. Spre deosebire de ultima dată când au fost instituite aceste măsuri, acum vorbim doar despre anumite zone.

Parisul şi suburbiile, Marsilia, Lyon, Montpellier, Lille sau Toulouse sunt doar câteva dintre locurile vizate de restricții. Creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus i-au împins pe liderii francezi să ia măsuri dure.

Franța intră iar în Starea de Urgență
Franța intră iar în Starea de Urgență

Franța este una dintre țările europene cele mai afectate de COVID-19. Deși excludea categoric impunerea unor măsuri asemănătoare cu cele din primăvară-vară, Macron a revenit asupra deciziei. Riscul de infectare ridicat necesită măsuri dure, iar acestea au fost luate.

Potrivit informațiilor furnizate de șeful statului, starea de urgență va intra în vigoare în noaptea de vineri. Pe 17 octombrie 2020, la miezul nopții, încep restricțiile în localitățile anunțate. Există și un interval orar, respectiv de la 21:00 (19:00 GMT) până la 06:00 (04:00 GMT).

Stare de urgență timp de patru-șase săptămâni

În discuia televizată, Emmanuel Macron a spus că măsurile vor fi valabile vreme de 4 săptămâni. Este decizia momentului, însă lucrurile se pot schimba. Totul depinde de felul în care vor evolua evenimentele.

„Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util ”, a anunțat șeful statului francez.

Franța intră iar în Starea de Urgență
Franța intră iar în Starea de Urgență

Dacă numărul de cazuri va scădea, datele problemei se pot schimba. Momentan, mai multe zone ale Franței se pregătesc de revenirea la starea de urgență

Ce presupune „închiderea nocturnă”

Franța intră iar în stare de urgență, iar măsurile vor intra în vigoare vineri, la miezul nopții. Jurnaliștii francezi au denumit aceste măsuri „închiderea nocturnă”. Asta pentru că vorbim despre restricții ce vor fi puse în aplicare pe timp de noapte.

„Închidera nocturnă” presupune și restricţii de circulaţie pe timp de noapte între orele 21:00 (19:00 GMT) şi 06:00, măsură menită să oprească al doilea val de coronavirus care loveşte ţara. După o perioadă de acalmie, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Franța s-a mărit considerabil.

Șansele ca starea de urgență anunțată de Macron să fie prelungită, dacă situația actuală nu înregistrează îmbunătățiri.

Urmăriți Impact.ro și pe