Fotoliul de ministru al lui Virgil Popescu, în pericol după tragicul accident de la cariera Jilț. Demiterea oficialului din Energie, luată în calcul

Stan Filon 18.01.2023, 13:35
Fotoliul de ministru al lui Virgil Popescu, în pericol după tragicul accident de la cariera Jilț. Demiterea oficialului din Energie, luată în calcul

Se pare că fotoliul ministrului Economiei, Virgil Popescu, se clatină puternic, după accidentului de la cariera Jilţ Sud, soldat cu moartea a trei oameni și rănirea altor 10. Surse din Guvern au recunoscut că sunt posibile toate scenariile, în ceea ce-l privește pe ministru.

Fotoliul de ministru al lui Virgil Popescu, în pericol după tragicul accident de la cariera Jilț

Chiar dacă opoziția a cerut insistent demiterea ministrului Economiei, Virgil Popescu, pentru liberalizarea dezastruoasă a pieței energiei din România, iată că aceasta ar putea veni în urma accidentului de la cariera Jilţ Sud, unde trei oameni au murit și alți 10 au fost răniți.

„Avem toate opțiunile pe masă. Guvernul analizează toate variantele după ce s-a întâmplat ieri la Complexul Energetic Oltenia”, au declarat surse guvernamentale pentru libertatea.ro. Acestea au recunoscut chiar că se ia în calcul și varianta demiterii ministrului Virgil Popescu.

Fotoliul de ministru al lui Virgil Popescu, in pericol dupa tragicul accident de la cariera Jilt 
Fotoliul de ministru al lui Virgil Popescu, in pericol dupa tragicul accident de la cariera Jilt

Continuă cercetările

În urma tragediei de la cariera Jilţ Sud, chiar premierul Nicolae Ciucă i-ar fi cerut lui Virgil popescu să meargă de îndată la fața locului, susțin aceleași surse. „Premierul Nicolae Ciucă a fost cel care i-a cerut lui Popescu aseară să meargă de urgență în Gorj şi să ceară măsuri imediate”.

În ședința de Guvern de azi, premierul a anunțat că Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii vor continua activitatea de verificare şi cercetare a cauzelor producerii accidentului de la Complexul Energetic Oltenia, iar primele concluzii şi măsuri concrete trebuie prezentate până săptămâna viitoare.

„Până la şedinţa de săptămâna viitoare, îmi veţi prezenta primele date şi concluzii, cu măsuri concrete, măsuri atât împotriva celor care se fac vinovaţi de producerea accidentului, cât şi măsuri concrete pentru îmbunătăţirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia”, a mai transmis premierul.

Ministrul Popescu ceruse mai multe demisii la cariera Jilţ Sud

Trebuie menționat însă faptul că ministrul Virgil popescu a fost cel care înainte de producerea accidentului ceruse demisia directorului sucursalei miniere, a şefului exploatării miniere, dar şi a şefului carierei Jilţ Sud. Astăzi, Complexul Energetic Oltenia a anunțat într-un comunicat o demisie și două schimbări din funcție.

Vă reamintim că un vehicul în care se aflau 25 de muncitori s-a răsturnat, marți, 17 ianuarie, la cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia. În urma accidentului, trei oameni, în vârstă de 29, 38 și 48 de ani, au murit și alți 10 au fost răniți. S-a constatat că autoutilitara a căzut în gol aproximativ trei metri, iar anchetatorii au deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...