FOTO | Imaginea politicii din România: un senator PMP, adus cu ambulanța și în cârje să voteze moțiunea

Ciprian Ioana 10.10.2019, 12:35
FOTO | Imaginea politicii din România: un senator PMP, adus cu ambulanța și în cârje să voteze moțiunea

Este o zi decisivă pentru Guvernul Dăncilă, iar opoziția vrea cu tot dinadinsul să dărâme Guvernul. Imagini rar întâlnite au fost filmate, însă, înainte de vot. Un senator PMP a fost externat din spital special pentru vot și a fost adus cu ambulanța la Parlament.

Scene rar întâlnite la Parlament în ziua în care se votează moțiunea de cenzură. Un senator PMP a fost scos din spital cu ambulanța și adus, în cârje, la Parlament să voteze moțiunea de cenzură.

Liderul PMP, Eugen Tomac, este cel care a făcut anunțul.

„Pe dl senator Lungu îl aducem cu ambulanţa, înţelegem miza acestui vot important şi toţi parlamentarii PMP sunt prezenţi şi vor vota la vedere. (…) Din PMP nu a plecat nimeni. Toţi parlamentarii PMP vor vota la vedere pentru căderea Guvernului Dăncilă”, a subliniat Eugen Tomac.

Senator PMP, adus cu ambulanța, în cârje, la Parlament

Senatorul PMP Vasile Cristian Lungu
Senatorul PMP Vasile Cristian Lungu

Senatorul PMP susține că a cerut să fie externat pe propria răspundere din spital, dar că, după vot, urmează să se întoarcă la Cluj pentru a fi operat. El susține că nu a vrut să fie acuzat de trădare la moțiunea de cenzură. 

„Au existat câteva voci care au ajuns și la urechile mele că aș ascunde o trădare prin neapariția mea. Am vrut să dovedesc un lucru, a fost decizia mea. După moțiune mă întorc la Cluj, să mă operez”, a spus senatorul Vasile Cristian Lungu.

Opoziția susținea, înainte de începerea votului, că are asigurate voturile necesare pentru a debarca Guvernul Dăncilă. De cealaltă parte, premierul Dăncilă a făcut apel pentru susținerea Executivului și a lansat atacuri furibunde de la tribuna Parlamentului.

Atacuri extrem de dure a lansat și senatorul Titus Corlățean. El i-a numit pe reprezentanții opoziției „securiști” și „oamenii binomului”.

Mai mult, a anunțat de la tribuna Parlamentului că „voci neomarxiste din USR anunță că se impune stabilirea obligația avortului pentru femei fără venit”.

Urmăriți Impact.ro și pe