FOTO EXCLUSIV. Ce s-a ales de patinoarul Mihai Flamaropol sau cum şi-au bătut joc românii de 22 de milioane de euro

Stan Filon 12.03.2021, 13:42

Sportivii din toată țara s-au bucurat enorm când au auzit că în București se va construi cel mai mare patinoar din Europa, cu o capacitate de 3.100 de locuri! Visul renașterii patinoarului Mihai Flamaropol s-a spulberat încet, dar sigur, după ce proiectul de 22 de milioare de euro a rămas în stadiul de șantier de mai bine de doi ani de zile.

Ce s-a ales de patinoarul Mihai Flamaropol

Lucrările au început la noul patinoar încă din anul 2017, iar în 2019 ar fi trebuit să fie inaugurat. Firma care a câștigat licitația s-a dovededit însă a fi una foarte neserioasă, așa că după 5 ani de lucrări, proiectul se află finalizat în proporție de doar 26%.

Primăria Capitalei a reziliat contractul cu firma de construcții, după întârzieri repetate. Valoarea proiectului se ridică la circa 22 de milioane de euro, însă pentru moment nu există un alt termen de finalizare, deoarece Primăria se judecă cu executantul, iar procesul se anunță a fi unul de durată. Până atunci, sportivii trebuie să mai aștepte.

Ce s-a ales de patinoarul Mihai Flamaropol
Ce s-a ales de patinoarul Mihai Flamaropol

”Au fost formulate în instanță mai multe acțiuni”

„La 30 luni de la începerea lucrărilor (Ordinul de începere a fost dat în 9.01.2017), Municipiul Bucuresti a reziliat contractul cu executantul în iunie 2019 din cauza întârzierilor înregistrate în realizarea lucrărilor, precum și din cauza unor neconformități ale lucrărilor de construire executate de către subantreprenor, care nu au fost remediate conform cerințelor impuse de normativele în vigoare.​

Ca urmare a rezilierii contractului, au fost formulate în instanță mai multe acțiuni, introduse atât de către achizitor, cât și de către Asociere, fiind cerută, totodată, efectuarea unor expertize tehnice judiciare menite să stabilească stadiul actual al execuției obiectivului de investiții, inclusiv cel al construcțiilor metalice realizate de subantreprenor, calitatea și conformitatea lucrărilor existente la acest moment pe amplasament.

În aceste condiții, ținând seama că părțile implicate au solicitat efectuarea unor expertize tehnice care să determine evenimentele intervenite în executarea contractului și impactul produs asupra termenelor de finalizare inițial asumate, este necesară conservarea lucrărilor executate pentru ca expertul judiciar desemnat de către instanță să poată determina cu exactitate starea construcției la data încetării lucrărilor.

La această dată, o analiză concretă a posibilităților de continuare a acestui proiect și stabilirea unor modalități de acțiune depind, în mare măsură, de modul de soluționare a litigiilor dintre Municipiul București și Asocierea UTI Grup SA – Astaldi Spa, aflate în prezent pe rolul instanțelor de judecată”, au declarat reprezentanții Prămăriei pentru digisport.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...