FOTO Ce au lăsat în urmă ploile torențiale: cum arată județele afectate de vijelii

Ciprian Ioana 04.06.2019, 10:46
FOTO Ce au lăsat în urmă ploile torențiale: cum arată județele afectate de vijelii

În ultimele zile, mai multe coduri de vreme rea au fost emise de meteorologi. Pagubele sunt uriașe, iar pompierii au fost chemați să intervină la sute de gospodării afectate de inundații.

Sute de persoane au fost evacuate, preventiv, în ultimele 24 de ore din cauza inundațiilor. Ploile torențiale și vijeliile au afectat zeci de localități din majoritatea județelor țării.

A fost afectată mai bine de jumătate din țară, iar pompierii au fost chemați să intervină la sute de adrese. Cel mai afectat județ este Galați, acolo unde zeci de locuințe au fost inundate după ce un pârâu a ieșit din matcă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis, marți, un bilanț al celor întâmplate în ultimele zile.

Cum arată județele afectate de ploile torențiale

Potrivit IGSU, pompierii se află în teren de mai bine de cinci zile. În ultimele 24 de ore, au fost evacuate preventiv 171 de persoane, iar alte două persoane surprinse de viituri au fost salvate de pompierii militari.

FOTO: ISU Giurgiu
FOTO: ISU Giurgiu

Precipitaţiile abundente din cursul zilei de luni şi de noaptea trecută au produs viituri şi inundaţii locale în 106 localităţi din 24 de judeţe ale țării.

S-a intervenit, de asemenea, și în București.

„Intervenţiile pompierilor pentru evacuarea apei s-au derulat cu dificultate din cauza nivelului crescut al apei şi a volumului mare de aluviuni aduse de viituri. Salvatorii au acţionat cu motopompe pentru scoaterea apei acumulate în 253 locuinţe, 37 de subsoluri şi 440 de curţi, cât şi pentru a facilita scurgerea apei din gospodării, prin acţiuni de decolmatare a şanţurilor, rigolelor şi podeţelor”

Comunicat IGSU
FOTO: ISU Galaţi
FOTO: ISU Galaţi

Situație gravă în județul Galați

În județul Galați, zeci de gospodării au fost inundate după ce pârâul Corozel a ieşit din matcă.

Din cauza ploilor abundente, au fost inundate 65 de locuinţe și multe familii au fost evacuate preventiv.

În sprijinul pompierilor şi oamenilor afectaţi de inundaţii intervin şi 20 de jandarmi. forţele intervin pentru scoaterea apei din curţi, anexe, locuinţe şi din grădini şi solarii, unde pagubele sunt însemnate.

FOTO: ISU Teleorman
FOTO: ISU Teleorman

IGSU mai arată că, din cauza efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice, circulaţia rutieră este în continuare afectată pe trei drumuri naţionale (DN 73D – Argeş, DN 6 – Teleorman şi DN 2 – Vrancea), două drumuri judeţene (DJ 704A – Alba şi DJ 503 – Teleorman) şi un drum comunal (DC 94 – Buzău).

FOTO: ISU Argeş
FOTO: ISU Argeş

 „Având în vedere numărul mare de solicitări primite din partea cetăţenilor, pentru gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă, la nivelul judeţelor afectate au fost dispuse măsuri de suplimentare a efectivelor cu pompieri din turele libere şi au fost activate grupele operative. În contextul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. Informaţii despre persoane care se află în pericol sau au rămas izolate vor fi imediat anunţate prin numărul unic de urgenţă 112″

Comunicat IGSU
Urmăriți Impact.ro și pe