Prognoza meteo pentru 1-14 aprilie: ANM anunță ploi în toată țara

Claudiu Surmei 01.04.2019, 19:00
Prognoza meteo pentru 1-14 aprilie: ANM anunță ploi în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptâmăni (1-14 aprilie). Vremea va fi schimbătoare, cu temperaturi în scădere, iar ploile vor pune stăpânire pe regiunile din întreaga țară din 5 aprilie.

Valorile termice vor fi în scădere în majoritatea zonelor în prima parte a intervalului, urmând să crească din nou în a doua săptămână din luna aprilie. La munte, vremea va fi schimbătoare, cu temperaturi maxime cuprinse între 2 și 8 grade Celsius și minime între -6 și 1 grad. Precipitațiile se vor semnala temporar, mai ales după 5 aprilie.

Prognoza meteo pentru 1-14 aprilie

Banat

După o zi caldă, vor urma temperaturi de 16…17 grade Celsius până pe 6 aprilie. Pe data de 7, valorile termice vor crește cu aproximativ 3 grade, urmând să revină ulterior la 16 grade. Minimele vor fi la început de 3…4 grade Celsius, urmând să atingă 7 grade pe 8 și 9 aprilie. Vor fi condiții de ploaie în fiecare zi, mai ales în perioada 5-10 aprilie.

Crișana

Temperaturile vor scădea de la 21 de grade la 16 grade Celsius încă din primele zile. Pe 7 și 8 aprilie se vor înregistra 18 grade, 16 grade vor fi pe 9 aprilie, în timp ce minimele vor porni de la 4 grade Celsius în prima dimineață, până la 2 grade pe 3 aprilie și 7 grade pe 9 aprilie. Precipitațiile se vor semnala pe arii extinse, mai ales în intervalul 5-9 aprilie.

Transilvania

În prima zi a prognozei meteo se vor înregistra 19 grade Celsius și 10 în cea de-a doua. Între 3 și 8 aprilie vremea se va mai încălzi, apoi va urma o răcire. Precipitații se vor semnala aproape în fiecare zi, mai ales în perioada 5-9 aprilie.

Maramureș

Valorile termice vor scădea de la 17…18 grade Celsius în prima zi la 11…12 grade în cea de-a doua. Între 3 și 8 aprilie temperatura va crește cu 7 grade, după care va urma o răcire treptată a vremii. Ploile vor fi temporare, mai ales după data de 5.

Moldova

Vremea se răcește și temperaturile scad la 10 grade Celsius pe 2 aprilie. Până la intrarea în cea de-a doua săptămână a lunii se va încălzi cu 6 grade, după care valorile termice vor scădea din nou până la 14 grade. Precipitațiile vor fi temporare, mai ales după a cincea zi a lunii.

Dobrogea

Vremea se va răci după prima zi de prognoză meteo. Pe 3 aprilie nu vor fi mai mult de 9…10 grade Celsius. Ulterior se va mai încălzi. Între 8 și 14 aprilie, temperaturile pot urca până la 14 grade.

Muntenia

Vremea se răcește accentuat în a doua zi de prognoză, iar temperaturile scad de la 21 la 11 grade Celsius. Se va încălzi între 3 și 7 aprilie, valorile termice vor urca până la 15…17 grade. Se vor semnala precipitații temporare, mai ales după 6 aprilie.

Oltenia

Temperaturile vor scădea brusc de la 22 de grade Celsius la 12 grade în a doua zi de prognoză. Ulterior acestea cresc până spre 18 grade, iar spre finalul intervalului rămân la 15…17 grade. Precipitațiile vor fi temporare până pe 4 aprilie și pe suprafețe mici, apoi se vor extinde.

Urmăriți Impact.ro și pe