Fotbalistul român pe care familia l-a crezut mort după ce a participat la Cupa Mondială. A ajuns să fie campion de patinaj

Badea Violeta 08.01.2023, 11:23

În urmă cu aproape un secol, a existat un fotbalist român extrem de talentat. Acesta a jucat la mai multe cluburi din țara noastră, dar și la echipa națională de fotbal a României. A fost crezut mort după ce a participat la Cupa Mondială. Ulterior, s-a apucat de patinaj și a devenit campion. Iată povestea sportivului care a șocat o lume întreagă!

Sportivul român care a șocat o lume întreagă cu povestea sa de viaţă

Alfred Fieraru, căci despre el este vorba, s-a născut pe data de 7 aprilie 1908 în Cernăuți, localitate aflată atunci în Imperiul Austro-Ungar. El a fost un fotbalist și patinator român de etnie germană.

Ca jucător de fotbal, Alfred Fieraru a jucat pentru România la Cupa Mondială din anul 1930, în timp ce ca patinator a participat la Jocurile Olimpice de iarnă din 1936.

În timp ce era fotbalist și se întorcea din Uruguay, de la Campionatul Mondial, sportivul s-a îmbolnăvit de pneumonie. Aflați în Genova, oficialii Federaţiei Române de Fotbal l-au internat pe jucător, aflat îtr-o stare deplorabilă, într-o clinică.

În tot acest timp, mama fotbalistului îl credea mort și se pregătea de înmormântare. Însă, Alfred Fieraru a câştigat lupta cu boala şi s-a întors acasă după o lună. La vederea fiului ei, mama sa a leșinat pe loc.

Sportivul și-a revenit și s-a întors miraculos pe teren, petrecând doi ani la echipa Dragoș Vodă Cernăuți. Apoi, s-a transferat la Venus București. Acolo, a rămas timp de 10 sezoane, jucând în 116 partide și marcând 16 goluri.

Citește și Un stadion din România va purta numele lui Pele. Decizia e luată la nivel înalt!

Alfred Fieraru (stanga)
Alfred Fieraru (stanga)

S-a apucat și de patinaj

În timp ce evolua pentru echipa din București, Alfred Fieraru s-a apucat și de patinaj. A devenit cel mai bun din țară la acest sport și a participat la Campionatul European din 1934.

Alături de Irina Timcunde, acesta a obținut locul şapte. Ulterior, cei doi au fost prezenți la Jocurile Olimpice de iarnă de la Garmisch-Partenkirchen din 1936, unde s-au clasat pe locul 13.

Ca fotbalist, Alfred Fieraru a câștigat nu mai puțin de patru titluri de Liga I. În 1994, acesta a renunțat la cariera sportivă și s-a mutat în Germania.

Citește și Fotbalistul român pe care l-a lăudat presa britanică. A fost descoperit de Gheorghe Hagi!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...