Fotbalistul din România care ar putea fi transferat de Liverpool. Presa din Anglia anunță mutarea

Marian Cărăvan 20.04.2020, 11:20
Fotbalistul din România care ar putea fi transferat de Liverpool. Presa din Anglia anunță mutarea

Un fotbalist român a intrat în atenția presei britanice și a fanilor lui Liverpool. Ar putea urma un transfer spectaculos în Premier League.

Fotbalistul din România care ar putea fi transferat de Liverpool. Presa din Anglia anunță mutarea

Se anunță o posibilă mutare spectaculoasă pe piața transferurilor, iar un fotbalist care activează în Liga 1 ar putea ajunge în Premier League, și nu oriunde, ci la o câștigătoare de Liga Campionilor, Liverpool. Presa britanică scrie despre faptul că Florinel Coman, jucătorul vicecampioanei României, FCSB, poate fi o alternativă după preconizata plecare a lui Sadio Mane la Real Madrid. Senegalezul poate pleca în vară la galactici dacă apare o ofertă importantă și mulțumitoare pentru gruparea de pe Anfield. În aceste condiții, Florinel Coman este văzut ca un posibil înlocuitor al lui Sadio Mane, în lotul lui Jurgen Klopp.

„Este un jucător cu reale calități, are o rată de 0.40 goluri în 90 de minute. Totuși, cifrele sale bune sunt înregistrate în campionatul României, departe de standardele fotbalului din Anglia.

Coman este relativ necunoscut ca jucător, dar datele sugerează că nu va fi cazul pentru un timp lung de adaptare”, afirmă cei de la Liverpool Echo.

Florinel Coman a avut în ultima perioadă mai multe oferte de a pleca de la FCSB, cea mai importantă fiind de la Orlando City, din SUA.

Gigi Becali, finanțatorul FCSB, a anunțat că a primit o ofertă și din Europa pentru Coman, 8 milioane de euro lus 10 la sută dintr-un ulterior alt transfer.

Se va baza Jurgen Klopp pe Florinel Coman? Ce spun fanii din Anglia

Dacă Real Madrid vine cu o ofertă clară pentru Sadio Mane, atunci transferul acestuia în Spania se va finaliza rapid. În aceste condiții, fanii lui Liverpool au început să se întrebe cine ar putea să-l înlocuiască cu succes pe senegalez, în formula lui Jurgen Klopp. Doi susținători ai lui Liverpool au realizat, în cadrul podcastului Analysing Anfield, o listă scurtă a fotbaliștilor care ar putea să joace în locul lui Mane. Iar Florinel Coman se regăsește pe această listă. O alegere deloc întâmplătoare a realizatorilor podcastului, Josh Williams și David Hughes, care au analizat plusurile și minusurile atacantului român.

Cifrele lui Coman îi sunt favorabile, însă minusul vine de la faptul că evoluează în Liga 1, un campionat net inferior Premier League. Jadon Sancho este cel pe care fanii lui Liverpool îl văd drept înlocuitorul perfect al lui Sadio Mane în angrenajul echipei lui Jurgen Klopp, însă Borussia Dortmund solicită o sumă uriașă pentru fotbalistul englez de 20 de ani.

Cotat de transfermarkt.com la 5,4 milioane de euro, Florinel Coman, 21 de ani, a ajuns la FCSB pe 21 august 2017 și mai are contract cu vicecampioana României până în vara anului 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe