Fotbalistul belgian Miguel Van Damme a murit după șase ani de luptă cu leucemia, la doar 28 de ani. „Ai luptat ca un leu”

Sorin Barbu 29.03.2022, 12:05
Fotbalistul belgian Miguel Van Damme a murit după șase ani de luptă cu leucemia, la doar 28 de ani. „Ai luptat ca un leu”

Fotbalul european este din nou în doliu. Miguel Van Damme, fostul portar al formației belgiene Cercle Bruges a murit de leucemie la doar 28 de ani. Soția lui a anunțat vestea cu un mesaj cutremurător publicat pe rețelele sociale.

Doliu în fotbalul european. Miguel Van Damme a murit la 28 de ani

Miguel Van Damme a semnat primul contract de profesionist cu Cercle Bruges în anul 2014, iar doi ani mai târziu, după un control medical cu echipa, a aflat că are leucemie. Nu și-a pierdut încrederea și a început tratamentul. După doi ani și cinci luni, medicii l-au anunțat că a trecut cu bine de momentele dificile.

După câteva luni boala s-a întors și Van Damme a ajuns din nou la medici. A încercat chiar un transplant, dar în septembrie 2020 chiar fotbalistul a anunțat că rezultatele nu sunt deloc bune. În mai 2021, Miguel și soția lui au devenit părinții unei fetițe. Au urmat însă luni foarte grele, iar în această dimineața, Kyana Dobbelaere a anunțat decesul soțului ei.

„Dragul nostru, tata a plecat aseară pentru ultimul său joc, unul pe care nu l-a mai putut câștiga. Ne-ai părăsit încet, dar tot ai făcut-o în felul tău… foarte puternic. Ai luptat ca un leu. Suntem atât de recunoscători pentru cine ai fost. Un exemplu pentru mulți. M-ai făcut să înțeleg că nu trebuie să renunțăm niciodată, chiar dacă era doar o mică speranță. De fiecare dată, te-ai luptat să te întorci.

Odihnește-te acum, iubirea mea, meriţi atât de mult, acum ești eliberat de orice durere. Noi te iubim foarte mult. O îmbrățișare mare din partea celor două fete ale tale. Ne vom revedea”, a scris Kyana pe Instagram, citată de 7sur7.

Miguel Van Damme a jucat 40 de partide în tricoul lui Cercle Bruges, iar acum câteva luni a fost  la un meci al echipei sale și a fost aplaudat de întreg stadionul. A traversat terenul, cu lacrimi în ochi, de mână cu soția lui. Miguel Van Damme avea doar 28 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe