Fostul selecționer al României luptă pentru viață. A ajuns din nou la chimioterapie

Corina Oprea 25.05.2023, 13:26
Fostul selecționer al României luptă pentru viață. A ajuns din nou la chimioterapie

Cristoph Daum,  fostul selecționer al României, trăiește cea mai grea perioadă a vieții sale de când a fost depistat cu nemiloasa boală a momentului, cancer. Marele sportiv este grav bolnav și, de câteva zile, starea lui este una critică. A ajuns de urgență la spital și se pare că are nevoie, din nou, de chimioterapie.

Cristoph Daum, din nou pe mâna medicilor

Cristoph Daum ar fi ajuns din nou la spital, după ce medicii i-ar fi găsit o infecție puternică în corp. Daum s-a aflat internat într-un spital din New York, acolo unde a stat la terapie intensivă până când starea lui de sănătate s-a mai remediat.

De marți, însă, a început o nouă cură de chimioterapie pentru cancerul cu care se luptă încă de anul trecut. Fostul selecționer al României a anunțat că se pregătește pentru alte ședințe și a mărturisit că este foarte optimist. Este foarte atent, urmează sfaturile medicilor și încearcă să se protejeze cât mai mult, pentru că vrea să învingă cât mai repede lupta.

„Astăzi începe chimioterapia mea pentru a doua oară. Mi-am luat toate medicamentele și am mâncat bine. Sunt din ce în ce mai bine pe zi ce trece. Vreau să fac din nou exerciții în acest weekend. Când ai o zi proastă, este important să te ridici mereu, să te aperi și să ai o perspectivă pozitivă asupra viitorului”, a spus Daum, potrivit Bild.

Cristoph Daum îi sfătuiește pe oameni să meargă la medic

Vara trecută, fostul selecționer al României, în vârstă de 69 de ani, a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. Cristoph Daum a vorbit deschis despre boala lui și chiar a oferit detalii importante, în speranța că îi va face pe oameni să înțeleagă gravitatea acestei boli.

Astfel, le recomandă tuturor să aibă grijă de sănătatea lor și să meargă la medic regulat, să nu lase boala să evolueze.

„Sfatul meu e să vă testați! Eu am descoperit cancerul la un test obișnuit, nu simțeam nimic. Vă rog, verificați-vă! Iar dacă aflați că aveți cancer nu e sfârșitul vieții!

Nu vă mai întrebați ‘de ce mi se întâmplă mie?’. Sunt cinci sute de oameni depistați cu cancer zilnic! Nu sunteți singuri! Trebuie doar să căutați cei mai buni medici și să urmați tratamentul.”, a transmis sportivul.

Cristoph a avut cancer de piele în august 2011 și a reușit să îl învingă după mai multe intervenții și tratamente grele. În 2022, însă, a aflat din nou că are un nou tip de cancer, respectiv pulmonar, cu care se luptă din greu și acum.

 

Urmăriți Impact.ro și pe