Fostul șef PSD, trădat de omul său de încredere! Liviu Dragnea a primit o lovitură puternică în spatele gratiilor

Redacția IMPACT 21.01.2020, 17:10
Fostul șef PSD, trădat de omul său de încredere! Liviu Dragnea a primit o lovitură puternică în spatele gratiilor

Liviu Dragnea se confruntă cu tot mai multe probleme după ce a intrat în spatele gratiilor. Nimic nu mai pare să fie în favoarea sa, cu atât mai mult cu cât azi, procurorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins cererea înaintată de el. Pentru această cale de atac, decizia este definitivă, iar fostul lider al PSD rămâne, așadar, în continuare, în spatele gratiilor, în Penitenciarul Rahova.
Acum, el trebuie să se obișnuiască cu încă un lucru și anume faptul că cei care cândva s-au dovedit a fi oamenii lui de încredere, l-au părăsit.

Se pare că fostul lider al social-democraților a fost trădat de unul din cei pe care îi numea „copiii lui de suflet”.

Omul de încredere al lui Liviu Dragnea, atac la fiul fostului șef PSD

Mai precis, este vorba despre Mădălin Ioniță, cel care i-a fost șofer și mână dreaptă de mai bine de un deceniu. Bărbatul l-a dat în judecată saptamana trecută pe Valentin, fiul lui Liviu Dragnea.

Europrotect Security, firma de pază controlată de Mădălin Ioniță, cere în instanță executarea silită a firmei Nutrelo Group (fosta Zooveg 2010 SA, cu sediul în localitatea teleormăneană Lița), deținută de Valentin Dragnea, pentru neplata facturilor emise pe baza contractului de furnizare servicii, potrivit unor surse Playtech.ro.

Pentru a motiva de fapt fenomenul trădării, este important de precizat faptul că afacerea deținută de Liviu Dragnea, aparținea de fapt tatălui său. Acestea fiind spuse, este ușor de dedus faptul că întreaga coaliție formată de Liviu Dragnea în jurul său, alcătuită din rude, fini și prieteni, începe să fie zguduită din temelii, iar cei cărora le-a dat pe mână afaceri de succes s-au întors împotriva lui după ce a fost încarcerat.

Valentin Dragnea, fiul fostului lider al PSD. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Valentin Dragnea, fiul fostului lider al PSD. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

De altfel, firma Europrotect Security este una din cele mai puternice companii din sectorul pazei și protecției de la nivel local, care a încheiat anul 2018 (ultimul an pentru care exista date disponibile raportate la Ministerul Finanțelor) cu o cifră de afaceri de aproape 28 de milioane de lei și un profit net de 3,3 mil.lei, conform mfinanțe.ro

Compania are sediul într-un apartament din Alexandria, dar are sute de angajați și contracte fabuloase cu statul roman. Printre obiectivele de care se ocupă firma se numără Poșta Română, Consiliul Județean Brăila, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Agenția Națională de Administrare Fiscală și, evident, Spitalul Județean de Urgență din Alexandria, potrivit acelorași surse.

Este vorba aici de milioane de euro obținuți din bani publici, contracte câștigate de interpusul lui Liviu Dragnea chiar în primul an de la deschiderea firmei. Deloc întâmplător, primul contract al firmei Europrotect Security este cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța, mai precis, un proiect de peste un million de euro, câștigat într-o perioadă în care Constanța era controlată de primarul de atunci, Radu Mazăre, cunoscut ca un prieten apropiat al lui Liviu Dragnea.

Valentin Dragnea, la un pas de executare silită

Încă de la începutul anului trecut, fiul fostului lider PSD au început să fie dat în judecată de diverși furnizori, pentru neplata serviciilor. Printre cei care au apelat la judecată se numără reprezentanții firmei SC Inorogul Impex SRL, companie cu profil alimentar, controlată de Emilian Monceanu, care are acum datorii uriașe de peste 7 miliarde de lei. Probabil, date fiind pierderile uriașe, se poate justifica de ce firma a ales să-l de-a în judecată pe fiul baronului PSD. Totodată și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman a deschis un proces în Instanță împotriva lui Valentin Dragnea.

Urmăriți Impact.ro și pe