Fostul președinte al Rusiei, amenințare pentru SUA și aliații lor. „Moscova are puterea să-și pună toți inamicii obraznici la locul lor”

Ana Anitoiu 17.03.2022, 12:24
Fostul președinte al Rusiei, amenințare pentru SUA și aliații lor. „Moscova are puterea să-și pună toți inamicii obraznici la locul lor”

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a transmis o amenințare, joi, la adresa Statelor Unite ale Americii și a aliaților acestora. El a spus că Moscova are puterea de a-i pune la locul lor pe toți „inamicii ei obraznici”. Politicianul, unul dintre cei mai apropiați de actualul lider rus Vladimir Putin, a avertizat că va fi dejucat complotul Occidentului menit să-i distrugă țara.

Dmitri Medvedev, despre SUA: „Au alimentat o rusofobie dezgustătoare”

Medvedev, care a fost preşedinte al Federaţiei Ruse în perioada 2008 – 2012 şi care în prezent ocupă funcția de vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, a spus că Statele Unite ale Americii au alimentat o rusofobie „dezgustătoare”. Scopul lor ar fi de a îngenunchea Federația Rusă și ulterior de a o distruge.

„Nu vor reuși. Rusia are forţa necesară pentru a-i pune la punct pe toţi duşmanii noştri obraznici”, a spus Dmitri Medvedev, care nu se află la prima amenințare lansată.

Anterior, Dmitri Medvedev i-a avertizat pe politicieni să-și cântărească bine cuvintele, precizând că „războaiele economice” se pot transforma în conflicte militare, după ce ministrul francez al Economiei a spus că se va desfășura un război economic şi financiar total împotriva Rusiei.

Fostul presedinte al Rusiei, amenintare pentru SUA si aliatii lor
Vladimir Putin

Vladimir Putin, despre planurile lui în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, că operaţiunea sa militară din Ucraina se desfășoară cu succes, conform planurilor aprobate. El a precizat că militarii lui fac tot ce pot pentru a nu se înregistra victime în rândul civililor și a explicat că trupele lui au fost nevoite să acționeze și în alte zone din această țară, nu doar în regiunea Donbas.

„Observ că Ucraina, încurajată de Statele Unite şi de o serie de ţări occidentale, s-a pregătit intenţionat pentru o soluţionare armată a problemei şi pentru epurarea etnică în Donbas. Un atac masiv asupra Donbasului, apoi asupra Crimeei, a fost doar o chestiune de timp. Şi forţele noastre armate au zădărnicit acele planuri.

Autorităţile de la Kiev nu se pregăteau doar de război, de agresiune împotriva Rusiei, împotriva Donbasului, ci chiar desfăşurau acţiuni militare în acest sens. Tentativele de a organiza acţiuni de sabotaj şi acte teroriste nu s-au oprit”, a spus Vladimir Putin.

Președintele rus a mai spus că nu are intenția de a ocupa Ucraina. Însă, trupele lui au fost nevoite să acționeze și în alte părți din această țară pentru că altfel nu s-ar fi rezolvat problema și nu s-ar fi pus capăt amenințării la adresa Rusiei, ci s-ar fi creat o nouă linie a frontului în jurul Donbasului și a granițelor sale.

Urmăriți Impact.ro și pe