Fostul premier al României care și-a înșelat soția cu sora acesteia. Amanta i-a dăruit și un copil

Nicu Stan 30.10.2021, 07:00

Povestea fostului premier al României care și-a înșelat soția cu sora acesteia. În plus, din relația interzisă dintre cei doi a apărut și un copil. Despre care premier al României este vorba, vedeți în articolul de mai jos.

Un fost premier al României a avut o relație cu sora soției sale. Cei doi au avut chiar și un băiat împreună

Un fost premier al României s-a căsătorit cu o femeie, însă a ajuns să se îndrăgostească de sora acesteia cu care a început să aibă o relație. Sora soției i-a dăruit acestuia și un copil. Chiar dacă ca și premier ar fi fost un om corect, ca și viață de familist, fostul premier, a lăsat de dorit.

Este vorba despre Titu Maiorescu. Cunoscut academician, avocat, critic literar și eseist, între anii 1912-1914 scriitorul a fost primul-ministru al României.

Titu Maiorescu, un prim ministru corect, a lasat de dorit in viata de familie
Titu Maiorescu, un prim ministru corect, a lasat de dorit in viata de familie

Titu Maiorescu, un om drept?

Profesional, Titu Maiorescu a fost recunoscut ca fiind un om corect, însă în viața de familie nu s-a comportat deloc drept. Acesta și-a înșelat ani buni soția chiar cu sora ei. În plus, a avut și un copil cu amanta, cu sora soției sale.

De altfel, Titu Maiorescu a fost cel care a introdus damele la întâlnirile junimiştilor, spre nemulțumirea multora dintre participanți. Astfel, de la întâlniri era nelipsită nemţoaica Mite Kremnitz, cumnata criticului, cu care Titu Maiorescu avea o relație în toată regula.

Venirea cumnatei la București a dat totul peste cap

Relația bolnavă dintre cei doi a debutat în anul 1875, când doctorul Wilhelm Kremnitz, cumnatul lui Titu Maiorescu, împreună cu soţia sa, Mite, se mută la Bucureşti, în casa din str. Vestei.

Astfel, Mite devine amanta lui Titu Maiorescu, spre disperarea soţiei acestuia, Clara. Nici soțul lui Mite, medicul Wilhelm Kremnitz, nu a putut încheia aventura dintre cei doi.

Mite, stăpâna inimii lui Titu Maiorescu

”Mite i-a fost stăpâna inimii şi a patimilor lui erotice mai bine de un deceniu şi ea i-a dăruit şi un fiu”, scria C. Popescu Cadem.

În plus, Titu Maiorescu era atât de îndrăgostit, încât îi plătea amantei o rentă lunară. Primul copil al amantei, botezat Georg Titus și născut în 1876, ar fi fiul lui Titu Maiorescu.

Mihai Eminescu, vrăjit la rândul lui de Mite

Pe de altă parte, și Mihai Eminescu a fost vrăjit de nemțoaică căreia i-a predat ani buni limba română. Se crede că scrierea lui Mihai Eminescu, ”Atât de fragedă”, îi este dedicată lui Mite Kremnitz.

”Lui Maiorescu nu îi plăcea deloc că-l găsea pe Eminescu la noi… Vorbi cu mine în această privinţă în mai multe rânduri, începuse să râdă de Eminescu în faţa mea şi mă întreba dacă nu cumva uitasem să-l fac să simtă distanţa socială care ne separa”, avea să povestească Mite Kremnitz în memoriile sale.

Urmăriți Impact.ro și pe