Fostul ministru Claudiu Năsui, citat în dosarul măștilor de protecție. Dezvăluiri despre șeful Romarm. „Am demarat procedurile de schimbare a domnului Țuțu”

Mihnea Tălău 06.02.2023, 13:55
Fostul ministru Claudiu Năsui, citat în dosarul măștilor de protecție. Dezvăluiri despre șeful Romarm. „Am demarat procedurile de schimbare a domnului Țuțu”

Fostul ministru USR al Economiei în guvernul Cîțu, Claudiu Năsui, s-a prezentat luni la DNA pentru a da declarații în dosarul de corupție de la Romarm în care sunt urmăriți penal directorul general al companiei, Gabriel Țuțu, fostul selecționer Victor Pițurcă și fiul său Alexandru. Acest dosar are legătură cu achiziția de măști de protecție și alte materiale folosite în pandemia COVID.

Năsui, față în față cu procurorii DNA

Claudiu Năsui a fost convocat de procurorii anticorupție convocat ca martor în calitate de fost ministru al Economiei, care are în subordine Romarm.

„Eu am început procedurile de demitere şi ele au fost oprite de cei care au venit după. Uitaţi-vă cine a fost în Consiliul de Administraţie înainte şi după. Puteţi să vedeţi cine a numit oamenii în CA şi cine a susţinut directorul general în fiecare companie de stat”, a spus fostul ministru înainte de intrarea la DNA.

Percheziții la mai multe sedii ale Poliției Locale Sector 1

Șeful Romarm protejatul actualului ministru al Economiei Virgil Popescu

Cu o săptămână în urmă, Năsui a oferit mai mult informații despre Romarm și șeful companiei, Gabriel Țuțu, despre care a spus că ar fi protejatul actualului ministru Virgil Popescu.

”Cât am condus ministerul economiei am demarat procedurile de schimbare a domnului Țuțu. Evident domnul în cauză a aflat și a urmat încă o campanie de presă împotriva mea. Dar asta nu mai contează. Am apucat să schimb CA-ul Romarm cu oameni extraordinari, anunțați prin comunicat de presă, nu pe șest ca acum. Ce credeți că a urmat? Emisiuni cu „Năsui propune un bancher șef la armament”. Nu erau buni oamenii din privat care au trecut testul pieței reale.

Erau buni pensionarii speciali printre care și un fost polițist din Strehaia, omul de casă al lui Virgil Popescu, care era prin mai toate companiile de stat. Puteți să vă imaginați genul de protecție masivă pe care o avea domnul Țuțu din partea sistemului (…) Iar ei mai departe cotizează oriunde trebuie ca să rămână în funcție sau ca să-și consolideze poziția. De aceea domnul Virgil Popescu a repus în funcție toți administratorii speciali din companiile de stat pe care îi dădusem eu afară și a oprit, evident, procedura de concediere a domnului Țuțu”, a scris Năsui, potrivit g4media.ro.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...