Fostul consilier al lui Volodimir Zelenski, despre cum e preşedintele Ucrainei când nu apare în public. „A rămas aşa”

Beatrice Dumitru 22.03.2022, 10:45
Fostul consilier al lui Volodimir Zelenski, despre cum e preşedintele Ucrainei când nu apare în public. „A rămas aşa”

Volodimir Zelenski este omul momentului în Europa. El este urmărit și susținut de milioane de oameni, de când Ucraina a fost invadată de Rusia și nu a cedat, apărându-se eroic în fața celei mai puternice mașinării de război de pe continent. Un fost consilier al liderului de la Kiev a povestit cum este fostul actor, devenit președinte de stat.

Fostul consilier al lui Volodimir Zelenski, despre liderul de la Kiev

Igor Novikov l-a cunoscut pe Volodimir Zelenski în urmă cu patru ani și a fost consilierul său în perioada 2019-2020, când s-a ocupat de relaţia Ucraina-SUA şi de comunicare. Cu un master în Drept la London School of Economics, acesta a decis să renunţe la postul din Administraţia Prezidențială și să revină în afaceri, fiind un apreciat antrepenor în Kiev.

Bun prieten cu Volodimir Zelenski, cu care comunică în mod constant, Igor Novikov a vorbit despre umanitatea liderului de la Kiev și despre rezistenţa impresionantă a ucrainenilor în fața invadatorilor ruși. El a spus că acesta nu s-a schimbat deloc de când a devenit președintele Ucrainei.

Fostul consilier al lui Volodimir Zelenski, despre cum e preşedintele Ucrainei când nu apare în public. „A rămas aşa”
Volodimir Zelenski, actorul devenit președinte.

L-am întâlnit pentru prima oară în 2018. Era un tip foarte plăcut şi normal. Şi a rămas aşa. Iar sistemul politic nu l-a corupt, nu l-a „infectat” şi preşedintele Zelenski a ştiut să îşi păstreze umanitatea. Acum patru ani, conduceam la Kiev un think-tank american numit Singularity University. Ne ocupam mult pe partea de inovaţie şi cum tehnologia schimbă societatea. Făceam mult public speaking şi devenisem cunoscut în Ucraina. Iar prietenii săi m-au contactat, întrebându-mă dacă pot face un program academic de o zi, o prezentare în care să vorbesc despre ce aşteptări ar putea apărea dacă va ajunge preşedinte. Am făcut acea prezentare, a fost o simpatie şi o apreciere reciprocă. I-am cunoscut apoi echipa lui Volodimir Zelenski. L-am susţinut apoi şi am devenit consilier prezidenţial. Unul dintre atuurile sale este acela că are o echipă foarte unită”, a declarat Igor Novikov pentru Adevărul.

„Știam că va deveni, cumva, un star”

Volodmir Zelenski este considerat în acest moment eroul Europei, iar fostul său consiliar a spus că se aştepta ca acesta să se transforme dintr-un actor apreciat într-un preşedinte-simbol, dar nu știa când se va întâmpla acest lucru.

Mă aşteptam, însă nu ştiam care va fi momentul său de strălucire. Preşedintele Zelenski a devenit cunoscut pe planetă încă din primele luni de după alegere. A dus şi o luptă constantă între sistemul politic şi umanitatea sa. Ştiam că va înfrânge birocraţia politică şi că va deveni, cumva, un star, însă nu mi-aş fi imaginat că un război îl va face să strălucească”, a adăugat Igor Novikov.

„Putere lui Vladimir Putin este mult exagerată şi supraestimată”

Fostul consilier al lui Volodimir Zelenski a vorbit și despre puterea poporului ucrainean de a rezista în fața invadatorilor ruși și despre faptul că nu se tem de acest război, care a luat mii de vieți și a făcut milioane de oameni să părăsească țara pentru a scăpa de gloanțele armatei de la Moscova.

Suntem acasă, iar ucrainenii nu se sperie deloc uşor. Noi suntem oamenii care în timpul Revoluţiei Demnităţii, în piaţa Maidan din Kiev, în 2014, nu am cedat. E nevoie de mult mai mult decât o armată de soldaţi ca să ajungem să ne temem. Şi mai cred că puterea lui Vladimir Putin şi a regimului său autoritar este mult exagerată şi supraestimată. E precum în cazul liderului cecen Ramzan Kadîrov. Este un tip foarte înspăimântător dacă te uiţi pe contul lui de Instagram, însă în viaţa reală Ramzan Kadîrov nu e mai mult decât un influencer”, a adăugat fostul consilier al lui Volodimir Zelenski.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...