Fosta vicepreședintă a Parlamentului European a fost eliberată din închisoare. Primele imagini cu Eva Kaili

Antonia Iacobescu 14.04.2023, 17:21
Fosta vicepreședintă a Parlamentului European a fost eliberată din închisoare. Primele imagini cu Eva Kaili

Vești bune pentru Eva Kaili, fosta vicepreședintă a Parlamentului European a fost eliberată. Ea a stat după gratii mai bine de patru luni. Eva Kaili este acuzată de crimă organizată, corupție și spălarea banilor.

Eva Kaili, fosta vicepreședintă a Parlamentului European, a ieșit din arest

Fosta vicepreședintă a Parlamentului European, Eva Kaili, a fost eliberată înainte de Paște! Kaili a ieșit din arestul preventiv și a fost plasată în arest la domiciliu. Potrivit presei internaționale, femeia de 44 de ani a părăsit închisoarea Haren din Bruxelles, alături de avocatul său.

Eva Kaili a fost arestată pe 9 decembrie 2022, de către Poliția Federală Belgiană⁠. Acum, ea va trebui să stea în apartamentul său de lângă Parlamentul European, până la proces. În plus, fosta prezentatoare de televiziune este obligată să poarte o brățară electronică de urmărire, mai relatează presa internațională.

Scandalul de corupție în care a fost implicată Eva Kaili a zguduit politica europeană. Alături de ea au mai fost implicați europarlamentarul belgian Marc Tarabella și fostul deputat european italian Pier Antonio Panzeri, care au fost și ei eliberați, zilele trecute.

„Fiica mea mă așteaptă, așa că sunt foarte fericită că voi fi cu ea peste puțin timp. Vom vorbi în curând, mulțumesc”, le-a spus Kaili jurnaliștilor, referindu-se la fetița ei, în vârstă de doi ani.

Este anchetată într-un dosar de corupție

La câteva zile după ce a fost arestată în Belgia, Eva Kaili a fost exclusă din grupul S&D, iar Parlamentul European i-a retras atribuțiile de vicepreședinte.

Eva Kaili, născută în Grecia, în vârstă de 44 de ani, care este în continuare europarlamentar, este suspectată, la fel ca soțul ei asistent parlamentar și fost europarlamentar, că a primit sute de mii de euro de la Qatar pentru a influența poziția luată de Parlamentul European față de emirat, care neagă orice act de corupție.

Urmăriți Impact.ro și pe