Fost oficial britanic, despre războiul din Ucraina. „Este un test cheie pentru modul în care lumea răspunde la abuzul de putere”

Beatrice Dumitru 08.04.2022, 16:59
Fost oficial britanic, despre războiul din Ucraina. „Este un test cheie pentru modul în care lumea răspunde la abuzul de putere”

Fostul ministru de Externe britanic a declarat că există aproximativ 275 de milioane de oameni în 20 de țări care au nevoie de sprijin umanitar din cauza „eșecurilor diplomației” și „declinului respectului pentru statul de drept în desfășurarea războiului”. Acesta susține că războiul din Ucraina va avea consecințe esențiale.

„Acest război va avea consecințe esențiale”

David Miliband, fostul secretar de Externe al Marii Britanii din 2007 până în 2010, a declarat că discursul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Consiliul de Securitate al ONU din 5 aprilie a fost impresionant, acesta cerând o „reorganizare a Națiunilor Unite”.

Războiul Rusia-Ucraina va avea „consecințe esențiale” în modul în care lumea răspunde la „creșterea impunității”, a declarat David Miliband.

Fost oficial britanic, despre războiul din Ucraina. „Este un test cheie pentru modul în care lumea răspunde la abuzul de putere”
Rusia a declanșat războiul în Ucraina.

Cred că acesta va fi un război care va avea consecințe esențiale. Pentru că fie va continua să privim în altă parte în fața acestei creșteri a impunității în întreaga lume, fie va exista o hotărâre pentru a aborda această situație”, a declarat David Miliband pentru CNBC.

Războiul va dura „destul de mult”

Fostul secretarul de Externe al Marii Britanii a susținut ca cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate să renunțe la dreptul de veto asupra rezoluțiilor privind atrocitățile în masă.

„În acest moment, doar Franța susține această poziție. Nici Regatul Unit, nici SUA, nici Rusia, nici China nu susțin această poziție. Deci, aceasta este o agendă provocatoare pentru toate așa-numitele mari puteri, dar nu este nimic grozav în ceea ce fac ele”, a spus el.

El a mai declarat că există aproximativ 275 de milioane de oameni în 20 de țări care au nevoie de sprijin umanitar din cauza „eșecurilor diplomației” și „declinului respectului pentru statul de drept în desfășurarea războiului”.

Ceea ce vedem în sistemul internațional în acest moment, este creșterea impunității, abuzul de putere, în cazul în care cei cu putere fac ce vor, iar noi ceilalți trebuie să suportăm ceea ce a mai rămas și asta este o situație periculoasă. Vedem asta în mai multe zone de război din întreaga lume”, a adăugat acesta.

Fostul ministru de Externe al Regatului Unit a mai spus că se teme că acest conflict din Ucraina va dura „destul de mult”.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...