Ford recheamă aproximativ 3,3 milioane de mașini la service. Compania suspendă temporar și vânzările modelului electric Mustang Mach-E în SUA

Bogdan Bârliga 16.06.2022, 12:09
Ford recheamă aproximativ 3,3 milioane de mașini la service. Compania suspendă temporar și vânzările modelului electric Mustang Mach-E în SUA

Rechemare importantă la service anunțată de Ford: 3,3 milioane de vehicule sunt afectate de o posibilă defecțiune la cutie de viteze.

Această acțiune vizează autoturisme vândute în SUA și Canada, iar Ford a suspendat temporar și vânzările Mustang Mach-E din cauza unor probleme legate de baterie.

Recall important la Ford

Conform unui material publicat de reuters.com s-a ajuns la această rechemare importantă pentru că o piesă deteriorată poate împiedica autoturismul să treacă în treapta de viteză dorită și poate să nu acționeze comanda pentru parcare într-un mod corespunzător.

Rechemarea include puțin peste 2,9 milioane de vehicule din SUA și 394.000 în Canada, iar reprezentații Ford au declarat că au fost raportate patru răniri provocate de această problemă şi în şase cazuri au fost solicitate despăgubiri.

Sunt vizate anumite modele Escape din perioada 2013 – 2019, C-Max din perioada 2013 – 2018, Fusion din perioada 2013 – 2016 Fusion, Transit Connect din perioada 2013 – 2021 şi Edge, din perioada 2015 – 2018, se arată în documentele depuse la Administraţia americană pentru Siguranţa Traficului (NHTSA).

Probleme cu bateria la Ford Mustang Mach-E

Pe de altă parte Ford a decis să oprească temporar vânzările modelului electric Mustang Mach-E din cauza unei potenţiale probleme de siguranţă.

Compania va rechema la service în SUA aproximativ 49.000 de vehicule electrice Mustang Mach-E deoarece există posibilitatea supraîncălzirii contactoarelor principale ale bateriei de înaltă tensiune.

Acest aspect ar putea să lase mașina fără curent în timp ce se află în mişcare sau nu ar mai putea fi pornită. Sunt vizate modelele Mach-E fabricate în perioada mai 2020 – mai 2022 la fabrica din Cuautitlan, Mexic.

Ford susține că aceste probleme identificate la  Mustang Mach-E vor fi rezolvate cu o actualizare a softului.

În România la acest moment nu există o companie de rechemare în service similară cu cea din SUA pentru modelul electric de la Ford.

Recall important demarat și de grupul Volkswagen

După un incident petrecut anul trecut când un Volkswagen Golf GTE cu doar 300 de kilometri la bord a luat foc Autoritatea Federală Germană Pentru Transporturi Rutiere (KBA) și producătorul au demarat o investigație.

Cercetările au arătat că o serie de modele plug-in hybrid produse de Volkswagen, Audi, Cupra, Seat și Skoda prezintă un risc crescut de incediu și trebuie rechemate la service pentru remedierea problemei.

Conform unui material publicat de revista germană Auto Motor und Sport sunt afectate de această rechemare la service în total 116.558 unități exportate și aceastea au fost vândute sub mărcile Volkswagen, Audi, Cupra, Seat și Skoda.

Din numărul total 42.571 unități poartă sigla VW, 24.450 unități au fost produse de Audi, 22.388 unități de Skoda, 16.210 unități de Cupra și 10.939 unități de Seat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...