Florin Zamfirescu a dormit noaptea pe o bancă din cimitirul Bellu. Ce s-a întâmplat cu actorul, de fapt

Stan Filon 22.08.2023, 15:18
Florin Zamfirescu a dormit noaptea pe o bancă din cimitirul Bellu. Ce s-a întâmplat cu actorul, de fapt

Acum s-a aflat că actorul Florin Zamfirescu a dormit pe o bancă din cimitirul Bellu! Se întâmpla acum mulți ani, iar motivul este unul cât se poate de straniu. Chiar marele actor a vorbit despre acest episod din viața lui.

Florin Zamfirescu a dormit noaptea pe o bancă din cimitirul Bellu

Florin Zamfirescu este unul dintre cei mai cunoscuți actori români. A jucat pe cele mai mari scene din țară și a fost distribuit în multe filme care au făcut istorie pe marele ecran. Marele actor a vorbit recent despre cum s-a decis să meargă pe această cale.

Mama sa l-a îndrumat spre actorie, însă s-a convins pe deplin că vrea să devină actor după ce a citit o carte. Autorul său era nimeni altul decât Ion Manolescu. Fascinat de scrierile sale, a vizitat locul în care se află osemintele sale și, la căpătâiul său, pe o bancă din Cimitirul Bellu, și-a găsit odihna.

Florin Zamfirescu a dormit noaptea pe o banca din cimitirul Bellu
Florin Zamfirescu a dormit noaptea pe o banca din cimitirul Bellu

”Dimineața mă duceam la admitere, la examen”

”Ce m-a îndemnat spre această meserie, în afară de mama, este că am citit o carte de la bibliotecă, scrisă de Ion Manolescu, artistul poporului. Eu am dat admitere la facultate dormind în Cimitirul Bellu noaptea, pe băncuța de la mormântul lui Ion Manolescu.

N-aveam unde să dorm. Intram în Bellu, rămâneam, se făcea noapte și era o băncuță acolo. Eu dormeam că dimineața mă duceam la admitere, la examen. Am scris asta în carte. (…) Titlul cărții mele, pe care am scris-o, se numește „Am fost actor”, am vrut să o numesc „Pe banca maestrului”, dar nu. Era totuși prea mult”, a spus actorul în cadrul poscastului ”Altceva”.

Florin Zamfirescu nu a știut că poate beneficia de un pat

Dar de ce a ajuns Florin Zamfirescu să doarmă în Cimitirul Bellu? Ei bine, actorul s-a născut și a crescut în Călimănești, un oraș în județul Vâlcea, Oltenia. A vrut să devină actor, așa că a venit în Capitală, unde nu cunoștea însă pe nimeni și nici nu a știut că pentru cei din provincie se oferea un pat de cămin. Așa a ajuns să doarmă la căpătâiul celui care l-a inspirat să se facă actor. A avut noroc că era vară.

„În perioada aceea, nu am nimerit căminul. Când se dădea admitere, în anul 1967 când am dat eu, se oferea un pat la un cămin. Eu nu am știut să întreb, nu am știut, am rămas în București și m-am întrebat ce mă fac. M-am dus la cimitirul Bellu și am găsit mormintele actorilor și era Ion Manolescu. Îi știam toate rolurile, tot, tot, tot și avea o băncuță. Era cald, vară, frumos și am dormit pe băncuța aceea”, a adăugat artistul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...