Florin Roman îi ia locul lui Orban la șefia Camerei Deputaților. Câte voturi a primit

Stan Filon, Gabriel Alexandru 18.10.2021, 19:53
Florin Roman îi ia locul lui Orban la șefia Camerei Deputaților. Câte voturi a primit

Florin Roman îi ia locul lui Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților. Liberalul este noul președinte interimar al Camerei Deputaților și se pare că funcția va fi ocupată prin rotație, până va fi desemnat un președinte plin. Reprezentanții USR spun că au dat dovadă de înțelepciune atunci când au votat numirea lui Florin Roman și nu au ratat ocazia să arunce din nou vina pe PNL pentru haosul din administrație.

Florin Roman îi ia locul lui Orban la șefia Camerei Deputaților

Florin Roman a fost votat să ocupe interimatul la șefia Camerei Deputaților, pentru o perioadă de două săptămâni, după ce postul de președinte a fost lăsat liber după demisia lui Ludovic Orban, potrivit Mediafax. ”Eu am fost propus de PNL pentru a prelua interimar această funcție. La urma urmei, indiferent cine era, aș fi votat orice alt coleg. Aș fi votat-o și pe doamna Prună”, a spus Florin Roman după ședința Biroului Permanent.

Florin Roman a recunoscut că a fost mai mult o discuție administrativă și mai puțin politică. Cu toate acestea, acesta a spus că decizia Biroului Politic a fost luată cu șapte voturi ”pentru” și cinci ”împotrivă” și a mai menționat că este vorba despre o conducere rotativă, până la alegerea unui nou președinte Camerei Deputaților. Florin Roman a evitat să spună dacă va fi propus de PNL să candideze pentru această funcție.

Florin Roman ii ia locul lui Orban la sefia Camerei Deputatilor
Florin Roman ii ia locul lui Orban la sefia Camerei Deputatilor

Președenție interimară rotativă la Camera Deputaților

De cealaltă parte, USR-iștii se felicită pentru că au votat numirea lui Florin Roman la conducerea interimară a Camerei Deputaților și spun că au dat chiar dovadă de înțelepciune, astfel evitându-se un adevărat blocaj. Deputatul USR Ionuț Moșteanu nu a uitat să îi înțepe din nou pe cei din PNL.

”Camera Deputaților, la fel ca întreaga țară, era la un pas să intre într-un blocaj, într-un haos instituțional, pentru că, în urma campaniei PNL din ultimele luni, țara a mers cu frâna de mână trasă. Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înțelepciune, noi, cei de la USR și am acceptat ca domnul Florin Roman, vicepreședinte al Camerei din partea PNL, să preia interimar funcția de președinte al Camerei. Este un semn că USR își dorește stabilitate”, arată deputatul USR Ionuț Moșteanu, potrivit Mediafax.

Acesta recunoaște că nu mai știe nici el cine este la putere și cine este în Opoziție. ”În acest moment, în Camera Deputaților, pe piața politică mai larg vorbind, nu e foarte clar cine e la putere și cine e în Opoziție. Asta va trebui clarificat în zilele și săptămânile următoare”, este răspunsul dat de Moșteanu, după ce a fost întrebat dacă USR va avea propriul candidat pentru șefia Camerei Deputaților.

Urmăriți Impact.ro și pe