Florin Cîțu, veste bună pentru economie: “Dobânda de politică monetară a scăzut”

Stan Filon 15.01.2021, 20:27
Florin Cîțu, veste bună pentru economie: “Dobânda de politică monetară a scăzut”

Prim-ministrul Florin Cîţu a felicitat Banca Naţională a României la scenă deschisă! Premirul României a apreciat decizia Băncii Centrale de a reduce dobânda de politică monetară! Șeful Executivului spune că astfel se confirmă, practic, scăderea inflației.

Florin Cîțu felicită BNR pentru reducerea dobânzii de politică monetară

Banca Națională a României a decis scăderea dobânzii de politică monetară de la 1,5%, la 1,25%, iar Florin Cîțu nu a ratat ocazia să aducă aminte că acest fapt confirmă faptul că inflația a scăzut.

“Veşti foarte bune pentru toată economia – dobânda de politică monetară a scăzut. Felicit BNR pentru decizia de a reduce dobânda de politică monetară de la 1,5% la 1,25%. Prin această decizie, Banca centrală confirmă scăderea inflaţiei pe termen mediu şi lung. În acelaşi timp, această decizie reprezintă dovada că politica fiscală în România nu mai este un factor destabilizator în economie”, a scris premierul pe Facebook.

Florin Citu felicita BNR pentru reducerea dobanzii de politica monetara
Florin Citu felicita BNR pentru reducerea dobanzii de politica monetara

A fost redusă și rata dobânzii pentru facilitatea de depozit

Nu sunt singurele vești bune venite de la Banca Națională a României! Banca Centrală a hotărât să reducă și rata dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75% pe an, de la 1,00% pe an, şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 1,75% pe an de la 2,00% pe an.

Totodată, Banca Centrală a decis păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit, potrivit AGERPRES.

Recent, premierul Florin Cîțu a anunțat majorarea salariului minim în 2021 cu 3%, până la 2.3o0 de lei. El spune că măsura, adoptată în ședința de Guvern, se aplică începând cu chiar cu luna ianuarie. Premierul susține că creșterea coperă inflația!

”Salariul minim crește cu 3% în 2021, peste rata inflației din 2020 și peste estimarea de rată de inflație în 2021, păstrând puterea de cumpărare a românilor. Bineînțles că poate fi aplicat de la 1 ianuarie, pentru că în februarie se plătesc salariile pentru luna ianuarie, deci este destul timp”, a adăugat el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI