Florin Cîțu va avea de înfruntat două moțiuni de cenzură. Estimare: de câte voturi mai are nevoie ca să rămână în funcție

Ana Anitoiu 28.09.2021, 18:27
Florin Cîțu va avea de înfruntat două moțiuni de cenzură. Estimare: de câte voturi mai are nevoie ca să rămână în funcție

Florin Cîțu va avea de înfruntat două moțiuni de cenzură, în contextul în care în România se înregistrează tot mai multe noi cazuri de Covid-19. Iată de câte voturi mai are nevoie prim-ministrul pentru a putea să rămână în funcție.

Două moțiuni de cenzură pentru a-l înlătura pe Florin Cîțu de la conducerea Guvernului

Curtea Constituțională a admis marți conflictul juridic ce a fost invocat de prim-ministrul Florin Cîțu pe tema moțiunii de cenzură ce a fost inițiată de USR și AUR. Însă, le-a dat dreptate liderilor Camerei Deputaților și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dracu.

Astfel, moțiunea de cenzură ce a fost depusă de USR și AUR își urmează cursul în Parlament. În plus, PSD a depus de asemenea o moțiune de cenzură, iar liderul acestui partid, Marcel Ciolacu, a spus că vrea să se organizeze alegeri anticipate.

Florin Citu va avea de infruntat doua motiuni de cenzura. Estimare: de cate voturi mai are nevoie ca sa ramana in functie
Florin Citu

De câte voturi mai are nevoie Florin Cîțu pentru a rezista

Acum, ca să poată rezista la cele două moțiuni de cenzură, Florin Cîțu are nevoie de încă 70 de voturi. Premierul consideră că este vorba despre o competiție a unor partide iresponsabile.

“Sunt două moţiuni, o competiţie a unor partide iresponsabile care vor să arunce ţara în aer înaintea acestei ierni care este una foarte dificilă. Ne uităm la ei, vedem cum se zbat în Parlamentul României, noi ne ocupăm de guvernare.

Haideţi să vedem, să ajungă aceste moţiuni ajung la vot, să vedem că USR votează cu PSD şi cu AUR, să vedem că PSD votează cu AUR şi cu USR”, a spus Florin Cîțu, care a câștigat șefia PNL împotriva lui Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre Florin Cîțu

Pe de altă parte, Ludovic Orban a spus că Florin Cîțu fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne în fruntea Guvernului doar din mila Partidului Social Democrat. În plus, liberalul a acuzat felul în care rivalul său a ajuns liderul PNL.

”Chiar dacă a ajuns cum a ajuns președintele PNL… Mie mi-ar fi rușine să ajung președinte al Partidului Național Liberal așa cum a ajuns el. Nu înțelege un lucru: că nu va mai fi prim-ministru! Sau dacă va rămâne prim-ministru va rămâne numai din mila PSD.

Iar să rămâi prim-ministru din mila PSD înseamnă să îți bați joc de tot simpatizanții PNL, care din ce în ce mai puțin cred în Florin Cîțu. (…) E un om care practic a devenit pentru un număr uriaș de cetățeni o persona non grata”, a spus Ludovic Orban.

Fostul lider al PNL a mai declarat că Florin Cîțu l-a înlocuit în funcție în urma unei ”lovituri de partid” ai căror organizatori și-au bătut joc de istoria acestui partid și l-au coborât la ”cele mai joase cote de popularitate”.