Florin Cîțu, un noul apel pentru ca USR să revină la guvernare. ”Preferă să stea lângă PSD și AUR”

Nicu Stan 27.09.2021, 13:43
Florin Cîțu, un noul apel pentru ca USR să revină la guvernare. ”Preferă să stea lângă PSD și AUR”

Florin Cîțu a făcut un noul apel pentru ca USR PLUS să se întoarcă la guvernare alături de PNL. Premierul spune că USR PLUS nu are urechi să audă apelul făcut și preferă să rămână alături de AUR și PSD.

USR PLUS nu vrea să refacă alianța cu PNL. Florin Cîțu, disperat să nu treacă moțiunea

Premierul Florin Cîțu, proaspăt ales în fruntea Partidului Național Liberal, a făcut apel la USR PLUS să se reântoarcă la guvernare, însă Dan Barna și Dacian Cioloș au respins propunerea.

Astfel, Florin Cîțu spune că USR PLUS preferă să stea alături de AUR și PSD.

USR PLUS se face ca nu aude apelul lui Florin Citu
USR PLUS se face ca nu aude apelul lui Florin Citu

USR Plus preferă să stea lângă AUR și PSD

”USR preferă să stea lângă PSD şi AUR, dacă nu vor să discute cu PNL. Oricând discutăm cu ei dacă au disponibilitate de a discuta cu PNL. Noi mergem mai departe cu programul de guvernare, avem aceleaşi proiecte, nu se schimbă nimic.

Plecarea din funcţie a mea, înseamnă schimbarea programului de guvernare. Dacă pică Guvernul va fi un nou program de guvernare. Cine doreşte o criză politică pe negocieri, când azi semnăm PNRR, să luăm de la capăt negocierile? Am încredere că va câştiga raţiunea la USR şi se va delimita de PSD şi AUR”, a declarat luni Florin Cîţu.

Florin Cîțu este sigur că PNL nu-și va da jos propriul guvern

De asemenea, premierul Florin Cîțu a reamintit că ”parlamentarii PNL nu vor vota niciodată împotriva propriului Guvern”. Întrebat dacă fostul președinte al partidului, Ludovic Orban, ar vota împotriva propriului guvern, premierul a spus: ”Niciodată”.

Cu USR PLUS sau fără, premierul spune că face tot posibilul ca guvernarea să meargă în continuare.

Cum ar reveni USR PLUS la guvernare

”Vom face tot posibilul ca guvernarea să meargă mai departe”, a adăugat Florin Cîțu.

Pe de altă parte, co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş anunţa duminică pe Facebook că nu a discutat nimic cu Florin Cîţu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul acestora, reamintind că USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condiţiile deja anunțate: alt premier şi un calendar clar de reforme.

Dan Barna n-a primit nicio funcție

Dan Barna a continuat infomând că nu a existat niciun fel de discuţie cu premierul Florin Cîţu în ultima perioadă, iar informaţiile că ei s-ar fi întâlnit şi i-ar fi fost oferite anumite funcţii au fost dezinformări de campanie electorală.

În plus, premierul Florin Cîțu a declarat, duminică, că va discuta cu toate formațiunile politice pentru ca Guvernul să nu fie dat jos de alianța celor din USR PLUS cu PSD și membrii AUR.

Urmăriți Impact.ro și pe