Florin Cîțu susține că noul guvern va trece. ”Avem voturile necesare”

Stan Filon 03.11.2021, 14:52
Florin Cîțu susține că noul guvern va trece. ”Avem voturile necesare”

Chiar dacă nu a fost încă desemnat un nou premier, președintele PNL, Florin Cîțu, este sigur că următorul guvern va găsi voturile necesare în Parlament pentru a fi învestit! Cîțu a spus că se află în discuții cu ”colegii de la USR”, dar va negocia și cu PSD. Liderii USR spun însă că liberalii trebuie să se decidă dacă vor merge mai departe cu USR sau cu PSD.

Florin Cîțu susține că noul guvern va trece de Parlament

Florin Cîțu este sigur că viitorul guvern va avea susținere în Parlament, deși a recunoscut că urmează să mai aibă negocieri cu USR, dar și cu PSD. ”Acum ne vedem cu colegii de la USR și vedem după discuții cum mergem mai departe. Mergem să discutăm principii, vedem ce au de spus și colegii noștri. Sunt lucruri de la care nu abdicăm, PNRR este deja negociat, toate principiile liberale sunt pe masă. Mergem să discutăm și după aceea vedem concluziile. Veți vedea că avem voturi necesare pentru a trece acest guvern, de aceea mergem să discutăm cu colegii noștri”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu spune că va negocia cu PSD, dar nu vor fi acceptate măsuri populiste, care să destabilizeze România. ”Bineînțeles, discutăm și cu PSD, dar cu același mandat. Am negociat cu Comisia Europeană reforme de la care nu abdicăm, nu vom permite nicio formă de populism care să arunce în aer stabilitatea României. Am spus foarte clar că mergem cu mandat de negociere în jurul PNL, ceea ce înseamnă un premier de la Partidului Naționl Liberal”, a declarat acesta.

Florin Citu sustine ca noul guvern va trece de Parlament
Florin Citu sustine ca noul guvern va trece de Parlament

”Nu se poate plimba în fiecare zi şi la USR şi la PSD”

Despre timpul pe care îl are la dispoziie pentru a veni cu un nou guvern, Florin Cîțu spune că negocierile vor dura ”exact cât este nevoie”, având mandat și de la președintele Klaus Iohannis. ”Negocierile trebuie să dureze exact cât este nevoie pentru a avea o stabilitate. Am discutat și cu președintele Klaus Iohannis”, a mai spus Cîțu.

De ceaalaltă parte, președintele USR, Dacian Cioloș, recunoaște că guvernul trebuie să se formeze în jurul unui premier liberal, dar este nemulțumit de faptul că PNL nu s-a hotărât încă dacă merge mai departe cu USR sau dacă face o înțelegere cu PSD.

”Premierul – am spus că recunoaştem dreptul PNL de a desemna un premier. Până să ajungem să discutăm despre ministere sunt alte lucruri pe care trebuie să le clarificăm. (…) Dacă PNL decide că vrea refacerea coaliţiei – pentru că nu se poate plimba în fiecare zi şi la USR şi la PSD – PNL va trebui să aleagă. După aceste discuţii preliminare, va trebui să aleagă. (…) Nu suntem încă la momentul la care să discutăm de portofolii şi de oameni. Astăzi va fi o discuţie preliminară şi e important ca după discuţiile de astăzi PNL să decidă dacă alege refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR sau dacă alege să negocieze o majoritate cu PSD”, a spus Cioloş, potrivit Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...