Florin Cîţu, atac la adresa persoanelor care nu poartă mască şi care se opun vaccinării. „Acţiuni similare cu ale teroriştilor”

Cristian Cojocaru 12.03.2021, 17:20
Florin Cîţu, atac la adresa persoanelor care nu poartă mască şi care se opun vaccinării. „Acţiuni similare cu ale teroriştilor”

Florin Cîţu vine cu un atac la adresa persoanelor care nu poartă mască, afirmând că aceste acțiuni sunt similare cu cele ale teroriștilor. Premierul consideră că de aproximativ un an există această campanie împotriva măsurilor de siguranță impuse de Guvern.

Atac din partea lui Florin Cîţu la adresa celor care nu poartă mască de protecție

Premierul României îi atacă dur pe cei care nu poartă mască de protecție precum și pe cei care nu doresc să se vaccineze. În opinia liderului Guvernului, aceste acțiuni se compară cu cele ale teroriștilor. Florin Cîțu a afirmat că actuala campanie de vaccinare trebuie să continue atât timp cât Agenția Europeană a Medicamentului recomandă acest lucru.

Omul care stă în fruntea Guvernului a mai amintit faptul că de aproximativ un an, o parte din cetățeni duc o campanie împotriva măsurilor de siguranță pe care Executivul le-a impus în scopul de a combate pandemia de coronavirus .

„În România, de un an de zile există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public. Există o campanie împotriva măsurilor de distanțare. Și există o campanie împotriva vaccinării.

Vă spun că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiuni ale unor teroriști, pentru că a zădărnici această acțiune, această activitate a guvernului, care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date”, a declarat premierul vineri dimineață, la Palatul Victoria.

Premierul României compară comportamentul persoanelor care nu respectă măsurile cu cel al teroriștilor
Premierul României compară comportamentul persoanelor care nu respectă măsurile cu cel al teroriștilor

Cinci milioane de persoane s-au vaccinat

După ce Agenția Europeană a Medicamentului a demonstrat că nu există nici o legătură între cazurile de cheaguri de sânge și vaccinul companiei AstraZeneca, Florin Cîțu a menționat că vaccinarea la nivel național trebuie să continue. Potrivit ministrului, la nivel european aproximativ 5 milioane de persoane au fost imunizate cu acest vaccin.

„Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce privește tipul de vaccin care este în discuție în spațiul public (lotul de vaccinuri AstraZeneca suspendate în mai multe țări din UE – n.r.), Agenția Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă legătură între cele câteva cazuri și vaccin. De aceea campania de vaccinare trebuie să continue, bineînțeles, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse.

La nivel european sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate cu acest vaccin și avem o țară – Marea Britanie – care își vaccinează toată populația. (…) Trebuie să avem încredere în experții care au autorizat, au recomandat autorizarea acestui tip de vaccin că își vor face treaba în continuare”, a mai spus premierul arătându-și încrederea în experți.

Urmăriți Impact.ro și pe