Florin Cîțu, anunțul care le dă fiori reci românilor. Nu s-a mai întâmplat de 100 de ani

Raluca Juncu 27.06.2020, 09:25
Florin Cîțu, anunțul care le dă fiori reci românilor. Nu s-a mai întâmplat de 100 de ani

Florin Cîțu transmite un mesaj îngrijorător cu privire la starea actuală în care se află România, din punct de vedere economic. Criza sanitară generată de răspândirea rapidă a infecțiilor cu coronavirus a dezechilibrat pârghiile economice locale, mai multe decât erau deja perturbate înainte de luna martie a acestui an.

„Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”

Ministrul Finanțelor Publice spune că România traversează prin cea mai grea perioadă pentru economie din ultimii 100 de ani, adică din 1920 și până astăzi. Declarațiile ministrului vin în contextul în care se discută despre majorarea pensiilor de la 1 septembrie, un proces care ar pune și mai multă presiune pe bugetul de stat, în contextul în care acest lucru ar deveni realitate.

Florin Cîțu, despre situația economiei locale.
Florin Cîțu, despre situația economiei locale.

„Trebuie să fim foarte oneşti cu noi. Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani. În acelaşi timp, trebuie să avem toate datele pentru exerciţiul bugetar la 6 luni de zile. Datele sunt ok, am reuşit să evităm un dezastru pentru economie. Dar eu văd lucrurile puţin diferit: aş vrea să discutăm nu doar de pensii, ci să discutăm şi de investiţii, şi aş vrea să mă certe românii că nu dublez investițiile”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Digi24.

Ministrul discută despre alocarea unor bani pentru investiții majore în România, care să poată să genereze, ulterior, capitalul necesar pentru susținerea unui eventuale majorări de pensii pentru români.

„Facem o evaluare a tuturor cheltuielilor pentru perioada a doua a anului şi vrem să alocăm mai mulţi bani pentru investiţii, pentru că numai aşa putem să plătim şi pensii şi salarii crescute şi în anii viitori. Dacă noi facem această greşeală şi anul acesta nu alocăm mai mulţi bani pentru investiţii şi mergem spre ceea ce vrea stânga – populism din acesta mizerabil – dacă mergem spre populism, vă garantez că vom avea mari probleme anii viitor”, a precizat Florin Cîțu.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea 

Urmăriți Impact.ro și pe