Florin Cîțu anunță când va fi funcțional site-ul IMM Invest. Mesaj important pentru români

Diana Radu 27.04.2020, 08:58
Florin Cîțu anunță când va fi funcțional site-ul IMM Invest. Mesaj important pentru români

Florin Cîțu a făcut un anunț despre site-ul IMM Invest, care s-a blocat încă din ziua lansării. Ministrul Finanțelor a dat asigurări că acesta va funcționa din nou în primele zile ale săptămânii. Site-ul se află acum în testări pentru o mai bună funcționare.

Florin Cîțu: Site-ul IMM Invest va funcționa marți sau miercuri

Ministrul Finanțelor, a declarat duminică seara, că site-ul IMM va fi din nou funcțional începând de marți sau de miercuri. Aceasta a mai adăugat că va reveni pentru a anunța și ora exactă. De asemenea, ministrul consideră că platforma va fi cel mai bun produs pentru IMM-uri din ultimii 30 de ani.

„Platforma va fi funcţională la începutul săptămânii viitoare, marţi sau miercuri, dar mai degrabă marţi. O să anunţ mâine (luni – n.r.) ora exactă când începe. Este gata, este testată, am văzut-o şi eu. Vom şti în timp real dacă CUI pe care îl înscriu este real sau nu, pentru a economisi timp, dar totul trebuie să fie gata marţi sau cel târziu miercuri, oricum în primele trei zile din săptămâna viitoare. Va funcţiona şi mai mult decât atât, nu numai că va funcţiona, dar este cel mai bun produs pentru IMM din ultimii 30 de ani. (…) Ideea este că acesta este un produs care va ajuta foarte mulţi români”, a declarat Florin Cîțu la Digi 24.

florin citu, ministrul finantelor, anunt, site-ul IMM
Florin Cîțu: Site-ul IMM Invest va funcționa marți sau miercuri

Platforma a fost lansată pe data de 17 aprilie, iar în primele ore de la lansare când site-ul s-a blocat, au fost înregistrate pe site 40.000 de accesări. Programul IMM Ivest, oferă IMM-urilor din România credite garantate cu până la 90%, însă acesta a picat încă din prima zi. Guvernamentalii spun că motivul ar fi fost numărul prea mare de accesări.

Mai exact, programul IMM Invest va permite IMM-urilor afectate semnificativ de criză să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea unor finanţări garantate.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe